WWDC 2017-logo.

Apple sluit WWDC 2017-loterij, eerste winnaars ontvangen bericht

De WWDC 2017-loterij is voorbij: Apple heeft de winnaars bericht gestuurd dat ze een ticket kunnen aanschaffen.

Apple heeft de loterij voor WWDC 2017-kaartjes gesloten. De eerste winnaars hebben inmiddels bericht gekregen en mogen voor $1599 een kaartje aanschaffen. Zij kunnen erbij zijn als op maandag 5 juni de jaarlijkse WWDC-keynote losbarst.

WWDC 2017-logo.

WWDC-loterij afgelopen

De inschrijving ging vijf dagen geleden van start, tegelijk met de aanmeldingen voor scholieren en studenten. Zij hebben nog tot 2 april de tijd om zich aan te melden. Voor de ontwikkelaars zit het wachten erop: zij kregen al de eerste e-mailbevestigingen van Apple in hun mailbox.

WWDC loterij 2017

Dit jaar zal Apple voor het eerst in 13 jaar WWDC organiseren in San Jose. Tussen 2003 en 2016 was San Francisco de plek waar het allemaal gebeurde. Of de komende WWDC’s plaatsvinden op het nieuwe hoofdkantoor is echter nog de vraag, want het Steve Jobs Theater biedt maar plek aan 1.000 mensen terwijl er voor WWDC 5.000 ontwikkelaars en 1.000 Apple-engineers worden uitgenodigd.

Keynote op 5 juni

Tijdens WWDC 2017 zal het vooral gaan over nieuwe versies van iOS, macOS, tvOS en watchOS. Na de keynote kunnen de ontwikkelaars allerlei workshops bezoeken en in gesprek gaan met de Apple-engineers. Voor de thuisblijvers is er één datum om te noteren: maandag 5 juni. Vanaf 19:00 uur gaat de gebruikelijke keynote van start met allerlei aankondigingen.

Apple had dit jaar gekozen voor een bijzondere uitnodiging, bestaande uit allerlei poppetjes met toestellen in de handen en op schoot. Wat je uit deze afbeelding kunt aflezen hebben we in een eerder artikel proberen te analyseren. De afbeelding is overigens gemaakt door Geoff McFettridge, die voor een Spaans filmfestival een soortgelijke poster maakte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2017, 7:50
Categorie Apple
Onderwerpen wwdc, wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.