Apple schroeft productie van iPhone 3GS op met 20 procent

Apple heeft de productie van de iPhone 3GS met 20 procent opgevoerd, zo blijkt uit gegevens van Digitimes. De Taiwanese fabrikanten Foxconn/Hon Hai, Primax en OmniVision moeten alles op alles zetten om aan de vraag van Apple te voldoen.

hon hai precision technologyApple had tot nu toe regelmatig problemen om voldoende iPhones te kunnen leveren. Vlak voor de kerstdagen doen ze er nog een extra schepje bovenop, zo meldt Digitimes: Apple heeft de productieorders voor de iPhone 3GS opgevoerd met 20 procent. Het gaat om bestellingen voor het vierde kwartaal bij productiebedrijven Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) en Primax Electronics. OmniVision, fabrikant van beeldsensoren voor de iPhone-camera’s heeft aan klanten doorgegeven dat ze tot eind november krap in hun productiecapaciteit zitten, waarschijnlijk door de extra bestellingen van Apple.

Tijdens de conference call bij de presentatie van de kwartaalcijfers kwam het probleem met tekorten van de iPhone 3GS meermaals ter sprake, maar Apple gaf niet direct een geruststellend antwoord. In landen waarin de vraag onverwacht groot was, bleek er sprake van schaarste. Maar Apple gaf aan dat tussen eind september en begin oktober de toevoer weer in balans was met de vraag in de meeste landen.

Via: Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 23:20
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, iPhone 3G, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.