Apple richt goede doelen-programma voor medewerkers op

Apple is een goede doelen-programma gestart voor eigen medewerkers. Alles wat de medewerkers doneren zal door Apple worden verdubbeld, tot een bedrag van 10.000 dollar per jaar.

geldstapelApple CEO Tim Cook heeft zijn eerste goede daad verricht – eentje die we onder Steve Jobs nog niet eerder zagen gebeuren. Hij heeft een goede doelen-programma aangekondigd voor medewerkers. Als de medewerkers geld aan een goed doel geven, dan verdubbelt Apple dat bedrag tot een maximum van 10.000 dollar per jaar. Het programma is voorlopig alleen beschikbaar voor Amerikaanse fulltime Apple-medewerkers, maar zal ook naar andere landen uitbreiden. Het werd aangekondigd een e-mailbericht dat CEO Tim Cook naar het voltallige personeel stuurde.

Daaruit blijkt dat het programma op 15 september van start gaat en betrekking heeft op giften aan non-profitorganisaties. Vorige week werd er nog geklaagd dat Steve Jobs nooit in het openbaar donaties doet aan instellingen of stichtingen, waarna U2-zanger Bono het voor Jobs opnam. Hij benadrukte dat Apple tientallen miljoenen dollar voor de AIDS-bestrijding bijeen heeft gesprokkeld door het verkopen van (Product)RED-producten. 9to5mac legt uit waarom de aankondiging van het goede doelen-programma nooit op dezelfde wijze door Steve Jobs zou zijn gedaan. Jobs is een voorstander om giften aan goede doelen privé te houden. Bovendien zou de PR-afdeling van Apple nooit hebben toegegeven dat een interne mail authentiek is (wat ze in dit geval wel hebben gedaan). Als Jobs nog op z’n plek had gezeten had de betreffende PR-medewerker de wind van voren gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 23:06
Categorie Apple
Onderwerpen apple, goede doelen, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.