Icon iDo: hoogwaardige versterker voor iPhone en iPad

De Icon iDo is een versterker voor iPhone en iPad. Het apparaat wordt aangesloten op je stereosysteem thuis of je oordopjes, waarna de muziek van je iOS-apparaat beter klinkt dan ooit.

icon idoHet geluid van de iPhone-speaker is niet om over naar huis te schrijven. Wil je echt genieten, dan kun je beter oordopjes indoen. Maar wat als je daar geen zin in hebt, maar toch kwalitatief hoogwaardige audio uit je iPhone wilt horen? Dan is er de Icon iDo, een versterker die je aansluit op de iPhone en op je stereosysteem thuis en het genieten kan beginnen. Het is nog wel even de vraag waarom je naar muziek van je iPhone zou willen luisteren terwijl je ook de stereoset onder handbereik hebt staan.

Misschien is dit apparaat dan ook meer een gevalletje van: ‘omdat het kan’. Het idee achter de Icon iDo is dat de hardware van de iPhone beperkingen oplegt aan de muziekkwaliteit. Het apparaat lost dat op, door de bestanden te converteren voordat ze worden afgespeeld. Dit doen ze door minder compressie en dus minder kwaliteitsverlies te leveren. Je kunt je alleen afvragen hoe een muzieknummer dat door sterke compressie is ‘verminkt’ opeens weer in volle glorie kan klinken. Heb je geen stereoset staan, dan kun je ook oordoppen aansluiten op de Icon iDo, waar het apparaat zich ook op kan aanpassen.

Wie nog 250 dollar heeft liggen en de ultieme muziekbeleving op de iPhone wil beleven, kan het proberen bij NuForce.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2011, 0:05
Categorie Accessoires
Onderwerp versterker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.