Deze auto rijdt over plafonds met behulp van de iPhone

De Wecan iW500 Wall Climbing Car kan met behulp van een iPhone applicatie op plafonds en op muren rijden. Hij klampt zich vast aan een oppervlakte door vacuum te trekken.

Auto rijdt op plafond met iPhoneIn een reactie op de afstand bestuurbare AppSpeed Monster Truck, werden we gewezen op een ander leuk hebbeding dat met de iPhone of iPod touch kan worden aangestuurd. De WECAN IW500 Wall Climbing Car (hierna te noemen: auto) kan niet alleen op vlakke en schuine ondergronden rijden, maar ook op muren en zelfs op plafonds. Daarbij is de kijk-mij-eens factor natuurlijk nog wat hoger dan een auto met grote banden.


De Wecan kan net als de Monster Truck via een bijgeleverde kabel in een USB-poort worden opgeladen terwijl je een bijbehorende gratis iPhone-applicatie downloadt. Die applicatie, iSpace, is nu nog niet uit maar bevat een vooruit- of achteruit-hendel en een stuur. Ook kan de auto met zwaaibewegingen van de iPhone worden bestuurd. De winkel DealXtreme gaat de auto als enige verkopen en zegt dat de auto zoveel vacuum zuigt dat hij niet loslaat van een schuine wand of plafond. Verder stelt ze dat de techniek binnen deze auto topgeheim is. Wij vinden het best, zolang we stiekem maar geen magneet aan de andere kant van de muur of het plafond moeten houden. En de batterijen niet binnen drie minuten op zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=rW1aB8m6xp4

De auto is op afstand te bedienen met een A, B of C-frequentie wat inhoudt dat je samen met twee anderen in een ruimte elk een eigen auto kan aansturen. Aan de hand van de knipperlichten en verlichting op de auto kun je dan gewoon een verkeerssituatie naspelen, pal boven je hoofd. De autogeluiden krijg je erbij.

Het is nog niet bekend wanneer de Wecan en iPhone-applicatie verschijnen. Ook hangt er nog geen prijskaartje aan de auto.

Directe link: WECAN IW500 Wall Climbing Car van DealXtreme

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.