Apple met de billen bloot

Apple gaat vandaag de resultaten van het tweede kwartaal in het fiscale jaar 2007 bekendmaken. We verwachten goed nieuws: enorme groei in verkopen van iMacs, Macbooks en iPods.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vooruitblik.jpgApple gaat vandaag de resultaten van het tweede kwartaal in het fiscale jaar 2007 bekendmaken. Dat fiscale jaar loopt niet helemaal gelijk met het kalenderjaar, vandaar dat ze nu al bij het tweede kwartaal zijn aangeland. Om 11 uur ‘s avonds Nederlandse tijd gaat de conference call van start. Voorspelling? Alleen maar goed nieuws.

Apple gaat waarschijnlijk positieve resultaten rapporteren. Volgens Gartner zijn er 30 procent meer Mac’s verscheept in het eerste kalenderkwartaal van 2007, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Apple’s Chief Financial Officer (CFO) Peter Oppenheimer heeft al een tipje van de sluier opgelicht:

“we verwachten een omzet van $4,8 tot $4,9 miljard”

Maar analisten denken dat deze doelen in het huidige kwartaal ruim overschreden worden. Er werden 1.606.000 Mac’s en 21.066.000 iPods verkocht in het kwartaal, wat inhoudt dat een groei van 28% in Mac’s en een groei van 50% in iPods werd gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:28
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.