Amazon gaat ook onbeveiligde muziek verkopen

Er zijn geruchten dat Amazon in mei een online muziekdienst met DRM-vrije mp3-muziek gaat lanceren, als concurrent van de iTunes Music Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

itms.jpgIs Amazon een bondgenoot of een concurrent? De Times Online zegt dat Amazon alle grote muziekstudio’s heeft benaderd over het online verkopen van DRM-vrije mp3’s. Volgens het artikel gaat Amazon de nieuwe online muziekdienst volgende week lanceren, als tegenhanger van de iTunes Store. Met één belangrijk verschil: ze verkopen geen aac maar mp3.


Maar het is de vraag of Amazon impact kan maken, want ze proberen al 18 maanden in te breken op de monopoliepositie van de iTunes Store. Apple en EMI hebben al afspraken gemaakt over DRM-vrije muziek. Nog niet alle platenmatschappijen zijn om. Times Online voorspelt dat alleen EMI en een aantal onafhankelijke labels de stap zullen maken. Geruchten dat Universal Music ook onbeveiligde muziek zou gaan aanbieden, bleken niet waar te zijn.
Amazon heeft het niet makkelijk: ze wilden eerst een eigen iPod-killer uitbrengen, gelijktijdig met de muziekwinkel, maar gesprekken met fabrikanten draaiden op niets uit. Amazon zelf zegt dat berichten over de lancering volgende maand niets meer zijn dan “geruchten en speculaties”.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2013 om 16:09
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.