Apple publiceert open brief over ontvangstproblemen iPhone 4

Apple heeft een officiële brief gepubliceerd, waarin ze aankondigen dat ze de oorzaak van de antenneproblemen hebben gevonden.

signalApple heeft vandaag een open brief aan gebruikers van de iPhone 4 gepubliceerd. Deze keer geen officiële toon en ronkende verhalen over innovativiteit, maar een redelijk no-nonsense uiteenzetting over klachten rondom de iPhone 4. Apple heeft de oorzaak daarvan gevonden en gaat binnen een paar weken een software-update uitbrengen.

Apple zegt dat ze na de eerste klachten van gebruikers een onderzoek zijn gestart en daarvan hun bevindingen willen delen. Ze geven aan dat het vasthouden van elke telefoon de ontvangst nadelig beïnvloedt. Bij telefoons als de iPhone 3GS, Droid, Nokia- en RIM-smartphones neemt de ontvangst vaak met één streepje af.

Bij de iPhone 4 zien mensen echter een teruggang van 4 of 5 streepjes, wanneer ze de iPhone stevig vasthouden. Apple heeft de oorzaak gevonden van deze gigantische teruggang: de formule die ze gebruiken om het aantal streepjes te tellen is fout. De iPhone 4 toont twee streepjes teveel waardoor mensen zich niet realiseren wanneer ze in een gebied met slechte dekking zijn.

Om dit op te lossen gaat Apple de nieuwe berekeningsformule van AT&T toepassen, om een betrouwbaarder weergave van het aantal streepjes te tonen. De signaalontvangst blijft hetzelfde, maar de weergave is betrouwbaarder. De balkjes worden voortaan ook iets groter weergegeven, zodat je beter het verschil kunt zien.

Binnen een paar weken gaat Apple een gratis software-update beschikbaar stellen, waarmee de weergave van streepjes wordt verbeterd. De fout schijnt al sinds de lancering van de originele iPhone aanwezig te zijn, zodat Apple voor de iPhone 3G en 3GS ook een update gaat uitbrengen. Over de eerste generatie iPhone (die immers geen update naar iOS 4 kreeg) wordt voorlopig nog niets gezegd.

Apple blijft erbij dat de draadloze ontvangst van de iPhone 4 de beste is die ze ooit hebben gerealiseerd. De gebruikers hebben zich gewoon laten foppen door de balkjes… In hoeverre een berekeningsformule van een Amerikaanse operator ook de signaalproblemen van Europese iPhones gaat oplossen, is voorlopig nog even een raadsel. Amerikanen hebben trouwens het recht om hun iPhone binnen 30 dagen na aankoop terug te brengen naar de winkel.

Eerder schreven we al over de gedetailleerde analyse van AnandTech die min of meer tot dezelfde conclusie kwamen.

Meer info: Open brief Apple
Tipgevers: Truckdiver en Dinant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2010, 15:51
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.