iPhone 3GS herkent Facetime-url’s maar kan ze (nog) niet openen

De iPhone 3GS blijkt bij Facetime-url's geen foutmelding te geven, zoals het hoort, maar opent een lege pagina. Mogelijk is het toch werkend te krijgen.

telefoon urlFaceTime gebruikt url’s die beginnen met facetime:// met daarachter een nadere aanduiding. Die url’s zouden op de iPhone 3GS een foutmelding moeten geven omdat Facetime niet wordt ondersteund. Maar gek genoeg worden ze wel herkend, al kunnen bezitters van een iPhone 3GS ze (nog) niet openen voor het starten van een videogesprek.

Eigenlijk gebruikt Apple al heel lang dergelijke url’s, bijvoorbeeld om vanuit een webpagina een applicatie op de iPhone te openen. Een voorbeeld is fb:// om de Facebook-applicatie op de iPhone te starten. Apple is daarin niet uniek, want Google gebruikt bijvoorbeeld market:// om applicaties in de Android Market te openen.

Apple gebruikt tel:// om een telefoonnummer te openen. Klik je op een linkje tel://020123456, dan zal de iPhone het aangegeven nummer gaan draaien. Het werkt ook met letters, zoals tel://0800pizza. Ontwikkelaars gebruiken dit in applicaties om bijvoorbeeld vanuit een locatiegebaseerde app meteen te kunnen bellen naar een restaurant.

Andere url’s zijn sms:// gevolgd door een mobiel nummer en mailto:// dat iedereen wel kent om een mailadres in een website op te nemen. Apple’s url facetime:// zou alleen op de iPhone 4 herkend moeten worden, maar het blijkt ook op oudere iPhones te worden herkend. In plaats van de gebruikelijke foutmelding dat de url ongeldig is, verschijnt er een wit scherm. Voor gewone gebruikers is dit misschien niet zo opzienbarend, maar wel voor mensen die graag willen weten hoe dit soort beperkingen nu te omzeilen zijn. Wellicht kun je in de toekomst toch een audiogesprek starten, of een videogesprek via de camera aan de achterzijde van de iPhone 3GS. Dat kan al met losse apps, maar het native werkend krijgen op een ouder toestel is toch iets anders.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2010, 12:59
Categorie Apps
Onderwerpen facetime, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.