Apple publiceert 34 touchscreen-patenten

Apple heeft 34 patenten gepubliceerd die vlak voor de eerste iPhone-aankondiging waren in gediend. Ze beschrijven allerlei varianten van multitouch.

Multitouch patenten van AppleApple heeft onlangs een uitgebreid overzicht gegeven van allerlei multitouch-mogelijkheden die in nieuwe producten kunnen worden gebruikt. Het gaat om 34 patenten die nog niet op de iPhone en de Mac zijn gebruikt. Eén ervan is een patent dat onderscheid kan maken tussen invoer via vingers en vingernagels en een andere beschrijft diverse combinaties van vingers. Het wordt nog een hele klus om al die verschillende drievingerbewegingen uit je hoofd te leren.

De patenten werden afgelopen donderdag gepubliceerd en hebben niet alleen betrekking op multitouch op apparaten zoals de iPhone, iPod touch en Mac. Ze zijn oorspronkelijk al op 3 januari 2007 ingediend, een week voordat de iPhone werd gepresenteerd. Steve Jobs beweerde toen dat er voor de iPhone meer dan honderd patenten van toepassing zijn. De meeste patenten noemen John Elias of Wayne Westerman als uitvinders, de twee oprichters van FingerWorks. Dit bedrijf was pionier op het gebied van multitouch-invoer en werd in 2005 ingelijfd door Apple.

Twee voorbeelden: Gesture Learning en Multi-event Input System.

Meer info: MacNN en Unwired View

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2008, 11:11
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.