Apple-patent toont apparaat met tactile feedback (+ iSlate.com)

Alweer een nieuw bewijs voor de tablet van Apple: een patentaanvraag. Apple Insider speculeert dat het gaat om een multi-touch gadget. Ook blijkt Apple in bezit van de domeinnaam iSlate.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

En alweer een nieuw bewijs voor de komst van een tablet van Apple: een patentaanvraag. Apple Insider speculeert dat het gaat om een multi-touch gadget. In het patent wordt een apparaat beschreven met tactile feedback. Dit houdt in dat het apparaat op een of meerdere plaatsen een lichte trilling geeft wanneer men het aanraakt. Hierdoor krijg je een natuurlijker gevoel als je het gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld een tekst typt, voelt het alsof je echte toetsen aanraakt.


Al eerder ging het gerucht dat Apple praatte over tactile feedback op de iPhone. Tot nu toe heeft Apple hier nooit iets mee gedaan op de iPhone. Met dit patent wordt (uiteraard) meteen de link gelegd met Apple’s tablet waar iedere Apple-fan met smart op wacht.

Een ander gerucht is dat Apple al sinds 2007 in bezit blijkt van de domeinnaam iSlate.com. Het domein is inactief en stond eerder geregistreerd op naam van MarkMonitor, om de werkelijke eigenaar te verbergen. Een paar weken geleden was de ware identiteit korte tijd zichtbaar. Het is onzeker of de Apple Tablet ook iSlate gaat heten, al is het wel opvallend dat een journalist van de New York Times in oktober sprak over een Apple Slate. Diezelfde dag heeft een Nederlander met een vooruitziende blik alvast de domeinnaam iSlate.nl geregistreerd.
Een andere mogelijkheid waarom Apple iSlate.com heeft geregistreerd is dat Apple de naam gewoon wilde beschermen, om te voorkomen dat een ander bedrijf een dergelijk i-woord gaat gebruiken. Ook kan het zijn dat de naam bedoeld is voor een heel ander apparaat, dat pas over een paar jaar op de markt komt. Apple registreerde het domein iphone.org al in december 1999, jaren voordat ze het toestel op de markt brachten.

Via: Gizmodo)

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.