Apple-patent maakt van iPod touch een telefoon

Apple heeft in een patent ideeën uiteengezet, waarbij je een transceiver kunt gebruiken om van de iPod touch een telefoon te maken.

ipod touch telefoonIn een reeks Apple-patentaanvragen die vandaag boven water kwam, is een patent te vinden waarin Apple een interessant idee uitwerkt. Het beschrijft een externe transceiver waarmee je je iPod touch in een gameconsole of mobiele telefoon kunt omtoveren. Een transceiver is een apparaat dat zowel kan zenden als ontvangen (de term is een samenvoeging van transmitter en receiver). Met Apple’s transceiver kun je ook verbinding maken met een ander type netwerk, zoals het CDMA-netwerk dat in de VS wordt gebruikt.

In het patent met de naam ‘Accessory Transceiver for Mobile Devices‘ staan Paul Holden, Robert Borchers, Jesse Lee Dorogusker, Emily Clark Schubert en Stephen Chick als uitvinders vermeld. Conventionele mobiele applicaties kunnen meestal maar één specifieke toepassing uitvoeren, zo schrijven de uitvinders. Een mp3-speler kan alleen muziek afspelen en een ‘domme’ telefoon kan alleen bellen.

Met transceivers kun je allerlei extra communicatiefuncties toevoegen. Met een gameconsole kun je dan bijvoorbeeld bellen. Of een telefoon die oorspronkelijk bedoeld was voor het GSM-netwerk kan opeens bellen via het CDMA-netwerk, of dataverkeer via WiMAX toestaan. Het patent toont technologie die beschikt is voor de iPhone, maar ook heel goed toepasbaar is op de iPod touch. De transceiver zou in een soort sleeve verwerkt kunnen worden, of via een kabel met het iOS-apparaat worden verbonden.

transceiver

Er werden vandaag in totaal 27 patenten openbaar gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2010, 22:21
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, octrooi, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.