Crestron maakt iPanel iPad-dock als afstandsbediening voor je huis

Crestron gaat de iPanel op de markt brengen: een dock voor je iPad waarmee je allerlei domotica-toepassingen in huis kunt bedienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

crestron ipanelCrestron is een bekende fabrikant van huisautomatisering. Voor $500 brengen ze de iPanel op de markt, een iPad-dock die dienstdoet als afstandsbediening voor allerlei toepassingen in huis. Je bedient er de verwarming en verlichting mee en hebt alle knoppen van je muzieksysteem en mediacenter onder handbereik. Het systeem is vrij prijzig, maar de iPad-houder is altijd nog goedkoper dan de normale Crestron-afstandsbediening met touchscreen, die je los kunt kopen.

De meeste knoppen bevinden zich op het touchscreen van de iPad, maar de houder zelf heeft ook nog 13 knoppen: Volume op/neer, Mute, Lights, Home, Guide, Info, Exit, links, rechts, op, neer en Select. Die knoppen zijn los van de iPad te bedienen, dus ook wanneer de iPad niet in de houder zit.

Het systeem werkt via Wi-Fi, net als de touchpanel-controllers van Crestron zelf. Crestron heeft zelf al twee apps uitgebracht voor de iPad: de hieronder afgebeelde Crestron Mobile G en Crestron Mobile Pro G die voor respectievelijk €0 en €79,99 in de App Store te krijgen zijn. Maar je kunt deze apps nog via de hardwareknoppen van de dock bedienen. De website CEPro hoorde dat de volgende versie van de dock ook streaming media gaat toestaan.

crestron app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2010, 14:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, auto, automatisering, domotica, ipad, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.