Reacties voor: Apple wil NFC-functie niet openstellen voor externe partijen

De NFC-chip in recente iPhones is alleen voor Apple Pay te gebruiken. Daar lijkt niet snel verandering in te komen, want Apple vindt het openstellen van de NFC-chip te riskant.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Het zit al een hele poos op mijn telefoon en al die tijd nutteloos. Het ziet er naar uit dat dit nog zo voor een hele tijd zo gaat zijn aangzien apple niet van plan is dit te laten gebruiken door derden.
    Had dan in de eerste plaats het er niet opgezwierd.
    Techniek toevoegen op een telefoon en er dan geen lap mee doen.

  2. Wow wat kansloos.
    Heb ik zo’n 3D bril ding…. Kan ik de knoppen niet bedienen… Daar is nfc voor!
    Apple toch

  3. Zonde hoor, want dan hadden we in NL eindelijk een OV app kunnen verwachten waar we mee kunnen betalen in het OV met je telefoon ipv kut kaartje.

  4. Apple meet hier met 2 maten, ze willen de banken verplichtend samen te werken met Apple maar dulden geen concurrentie dus mag alleen Apple gebruik maken van de NFC chip. Touch-ID kan toch ook door derden gebruikt worden zonder veiligheidsrisico, waarom is NFC hierin anders?

  5. Ik begijp ook niet helemaal waarom openstellen van NFC de beveiliging zou ondermijnen. Daar had Apple wel iets duidelijker in mogen zijn. Aan de andere kant is dit wel weer een manier om Apple Pay te pushen. Als je toch een eigen oplossing kan bouwen heeft het natuurlijk minder zin om Apple Pay te gaan ondersteunen. Om diezelfde reden voorzie ik wel wat hindernissen voor Android Pay.

    Apple Pay is ook de betere oplossing in mijn ogen. Het is gewoon een wallet waar je al je passen en klantenkaarten in kwijt kan. Stel je voor dat elke bank en elke winkel zijn eigen app gaat maken hiervoor! Dat zou nog een gedoe worden bij de kassa om al die juiste apps te openen en te activeren! Apple Pay is dan een one-touch oplossing.

  6. Lijkt me gewoon dat Apple zich wilt “monopoliëren”.
    Monopoly positie op hun eigen toestel met NFC zodat Apple pay wordt gepushed and the rest geen sh*t mee kan doen.
    Ik betaal nog steeds voor een volwaardig toestel waarvan halfwaardig in gebruik kan worden genomen.

  7. Gisteren via mijn KPN provider nieuwe simkaart voor een nieuwe iPhone aangevraagd,vandaag kwam een drie in een kaart,sim,micro en nano én werd mij via het bijlage boekje duidelijk vanaf nu hebben alle nieuwe simkaarten van KPN NFC aan boord op de chip,duidelijk voorbereid op de toekomst.

  8. Arrogantie ten top van Apple.
    Ik vind het veiliger als bv ING rechtstreeks gebruik kan maken van de NFC chip ipv via Apple pay. Daarnaast zou ik ook mijn OV kaart enz willen koppelen.

  9. Alleen voor Apple Pay, Maar dat is niet mogelijk in Nederland en wordt ook (vooooooorlopig nog ) niet mogelijk.

  10. Origineel geplaatst door Alexander
    Arrogantie ten top van Apple.

    Ik vind het veiliger als bv ING rechtstreeks gebruik kan maken van de NFC chip ipv via Apple pay. Daarnaast zou ik ook mijn OV kaart enz willen koppelen.

    Zie Mijn verhaal hieronder NFC aanwezig op elke nieuwe simkaart van KPN,denk inderdaad OV, betalen etc

  11. Als we het dan toch nog niet kunnen gebruiken, dan zou ik de NFC-functie heel graag uitzetten. Dan kan ik eindelijk mijn toeganspasje voor kantoorgebouw in mijn telefoonhoesje doen. Nu storen beide signalen elkaar.

    Nog mooier is het als we verschillende nfc functies in de telefoon kunnen gaan integreren. OV, toegangspoortjes, betalen, toepassingen genoeg.

  12. @Dirk: De NFC functie op die KPN Simkaart werkt helaas niet op de iPhone

  13. Ook zou er een uitrol naar Spanje zijn gepland, maar over Nederland en België is helaas nog niets bekend.

    Blijkbaar wordt  Pay momenteel getest bij (oa) Starbucks in Brussel. Een uitrol zou voor september (kunnen) zijn.

  14. Zo kennen we Apple weer. Meten met twee maten. Ik wil dat en jullie hebben niks te willen.

    Nfc is voor zoveel meer dan betalingen. Blijft jammer dat je daarvoor een Android nodig hebt.
    En Apple mag ook wel eens opschieten met de uitrol van Apple Pay!

  15. Als toevoeging: Zelfs de overheid maakt gebruik van NFC: Tegenwoordig kan je ook auto’s online overschrijven, mits je toestel geschikt is voor gebruik van NFC. Apple valt heir buiten de boot.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.