Apple’s eerste presentatie op Black Hat-conferentie stelt teleur

Apple gaf voor het eerst een presentatie op de Black Hat-conferentie in Las Vegas. Helaas leverde het geen nieuwe informatie op. Hoofd platformbeveiliging Dallas De Atley las eigenlijk een whitepaper voor.

apple-securityApple gaf dit jaar voor het eerst een presentatie op de hackersconferentie Black Hat in Las Vegas. Hoofd van het platformbeveiligingsteam Dallas De Atley sprak over beveiligingstechnologieën in iOS. Maar inhoudelijk viel de presentatie erg tegen, meldt The New York Times, die erbij aanwezig was. De presentatie was eigenlijk niet meer dan het oplezen van een whitepaper, waarna De Atley snel via een zijdeur weer verdween. De meeste informatie was afkomstig uit een beveiligingsgids die Apple al eerder had vrijgegeven.

De Atley sprak onder andere over de sandboxing-technologieën die Apple gebruikt. “Het doel is om processen fysiek van elkaar te isoleren en te scheiden, zodat als er bij één een zwakheid optreedt, dit geen gevolgen heeft voor de rest van het systeem.” Gebruikersdata wordt bewaard in een aparte partitie, zodat firmware-updates geen invloed hebben op de persoonlijke gegevens van de gebruiker. Elk losstaand bestand dat op de iPhone wordt aangemaakt krijgt een eigen encryptiesleutel. “Onze houding is: beveiliging is architectuur”, vertelde De Atley. Kortom: veel bekende inrormatie en eigenlijk geen onthullingen. Maar had iemand dat überhaupt verwacht?

Wie alles nog eens rustig wil nalezen: Apple’s whitepaper over beveiliging is in PDF-formaat te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 16:20
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, conferentie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.