Reacties voor: ‘Apple Music heeft 15 miljoen gebruikers’

Apple Music heeft 15 miljoen gebruikers, zeggen bronnen uit de muziekindustrie. Op 1 oktober zal blijken hoeveel daarvan willen betalen voor de muziekdienst.
Lees het complete artikel → ‘Apple Music heeft 15 miljoen gebruikers’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Ik blijf voorlopig nog bij Spotify: heb een onbeperkt streamabonnement nog van Hi en het werkt nog niet met Sonos..

  2. Ik blijft, alleen baal ik er wel van dat je sinds iOS 9 geen radioshows aan een afspeellijst kan toevoegen en/of offline opslaan.
    Ook is de “This Week’s Replay” sectie verdwenen met een overzicht van de radioshows maar dit is wel te vinden door een zoekopdracht maar toch dom dat het weg is.

  3. Twee maandjes Apple Music gebruikt. Maar toch weer m’n Spotify Premium actief gemaakt. Vind de Spotify app toch fijner werken, beter overzicht van m’n albums die ik heb “gesaved” enz. De Apple Music app voelt niet af.

  4. Moet je creditcard aan je account koppelen of mag je ook met iTunes kaarten betalen? Met Family abo moet je geloof ik wel creditcard hebben, maar de rest toch niet?

  5. is er al wat meer bekent of apple music beschikbaar maakt voor Sonos?

  6. Omdat Apple Music niet beschikbaar is op Sonos laat ik mijn abonnement aflopen. Zodra het wel op sonos beschikbaar komt ga ik er weer over nadenken.
    Apple Music op zichzelf bevalt prima.

  7. Wat ik enorm mis zijn de goede afspeellijsten. Ik luister een diversiteit aan muziek (pop. Edm. Rock, metal), maar geen van alle afspeellijsten die ik ooit ben tegen gekomen boeien mij langer dan een half uur of hoef ik niet in te skippen. In tegendeel bij Spotify.

    De afspeellijsten bij spotify zijn als je t aan mij vraagt ongeëvenaard. En dan hebben we t nog niet eens over de afspeellijsten van anderen.

    Ik luister vooral Apple music icm Siri.

    Ik snap overigens nog steeds niet dat er geen knop ‘shuffle all songs from artist’ in zit..

  8. @Olga2000: Nee hoor kan gewoon, family inderdaad wel via cc.

  9. Was een groot voorstander van Apple Music, met name door de vergaande integratie in iOS (lees: Siri). Echter onderweg heb ik op een goede 4G verbinding regelmatig problemen met skippende nummers of nummers die maar voor een deel worden afgespeeld. Problemen die ik niet met Spotify had. Het belangrijkste van een muziek service zoals Apple Music blijft toch dat je muziek kunt afspelen. Dus gisteren toch besloten om voorlopig niet te verlengen, misschien in de toekomst als de app stabiel is.

  10. @Peter: ligt mss aan je provider ik heb nog een 4s en bij mij gaat alles perfect als ik in de auto zit

  11. Ik vind dat het niet goed werkt.
    Sommige nummers in hun voorgestelde lijsten spelen gewoon niet af.
    Nummers stoppen voor ze gedaan zijn en het volgende begint.
    Ze hebben er nog wat werk aan voor het goed gaat werken.
    Zeer vreemd dat dit met music match niet is.

  12. Ik zie wel potentieel in Apple Music. Maar de vele bugs in iTunes en iOS houden mij tegen.

    Zo worden sinds kort al mijn eigen nummers die ik toevoeg aan iTunes als Apple Music gelabeld. Uiterst vervelend.

  13. Apple Music in combinatie met de Apple Watch is ideaal. Daarnaast kan ik al mijn muziek die niet op Apple Music staat en overigens ook niet op Spotify gewoon uploaden en hoef ik helemaal niks meer te missen in mijn collectie. Altijd en overal al mijn muziek bij me!

  14. @peter: Nee, want Apple zou er rekening mee moeten houden, bijv. door buffering, dat je niet elk moment een perfect bereik hebt.

    Ben geen fan van Apple Music overigens. Spotify heeft zijn rare dingen, maar is voor mij in direct gebruik zoveel beter. Een liedje toevoegen aan een playlist bijvoorbeeld, bijna niet te doen bij Apple Music.

  15. Ga beslist niet door met Apple Music: sinds de start ervan gaat er van alles fout met mijn iTunes Match bibliotheek. Zal daarom blij zijn als het 1 oktober is en ik van Apple Music af ben.

  16. @peter: Ik heb Vodafone. En zoals ik al aangaf, bij Spotify heb ik deze problemen niet. Daarnaast als het eenmaal mis gaat blijft het mis gaan bij Apple Music tot ik de app kill. Deze problemen heb ik overigens op een iPhone 6 en had ik al op iOS 8 en helaas nog steeds op iOS 9.

  17. Zal met plezier blijven want de app is zo mooi geïntegreerd in heel iOS en het aanbod overstijgt al de rest . Werkt soepel en heel intuïtief . Kwaliteit geluid en video is ook heel mooi . Apple muziek moet nog groeien maar ik ben er zeker van dat ze ondanks alle kritiek en tegenkanting toch een sterke speler gaan worden

  18. Ik heb Apple Music een tijd de kans gegeven. Vond de persoonlijk gegenereerde playlists érg goed, maar wel vaak te weinig nummers bevatten. En de radio stations vond ik ook erg goed.

    Toch maakt Apple het veels te ingewikkeld om playlists te creëren en beheren, waardoor ik gewoon weer terug ben bij het veel gebruiksvriendelijkere Spotify. Mochten ze Apple Music ooit verbeteren op dit vlak, wil ik best wel eens het overstappen overwegen.

  19. Ik ga nog wel even door met Apple music. Ik had hiervoor geen Spotify of dergelijke en kan het daarmee ook niet vergelijken.
    Maar toch is het heerlijk, niet nadenken of zou ik de cd nu kopen ja of nee.
    Gewoon proberen en gaan! Kan het niet meer missen in de auto.
    Het family plan vind ik ook erg aantrekkelijk. Geeft het voor mij wel extra.
    Verder heb geen bugs gehad. in de auto streamen 125 km zonder problemen (nou ja, de Mb’s raken snel op)
    De playlisten vind ik handig en makkelijk te maken. De voorgestelde playlisten van de artiesten in connect zijn ook wel de moeite waard.

  20. Heeft niemand last van z’n dataverbruik dan?

  21. Werkt prima ! dus verlengen.

  22. Origineel geplaatst door Michel
    Heeft niemand last van z’n dataverbruik dan?

    ik sla gewoon de muziek offline op via WiFi want via het mobiel net streamen is immers niet zo goed omdat je nooit een gegarandeerde stabiele verbinding hebt en onnodige data verbruikt. Zelf verkies ik alle cd’s van mijn favoriete artiesten compleet te downloaden en dan songs in shuffle offline af te spelen

  23. Ik maakte nooit gebruik van streaming tot Apple Music kwam, wel van Apple Match.
    Heb tegelijkertijd met Apple Music ook een abbo op Spotify genomen om te kunnen vergelijken.
    Voor mij werkt Spotify intuïtiever en de Discover Weekly lijsten matchen erg goed met mijn muzieksmaak, beter dan de Apple suggesties.
    Wel is het zo dat ik wat “exotische” dance muziek uit jaren 80 vaker bij Apple Music kan vinden dan bij Spotify.
    Ook pleit het Familie abonnement voor Apple Music, dan kan iedereen in het gezin onafhankelijk van elkaar met zijn muziek bezig zijn.

    Meest storend is dat Apple Music nog niet op Sonos werkt, de work arounds hiervoor zijn teveel gedoe.

    Bovenstaande heeft er toe geleid dat ik automatisch vernieuwen van Apple Music zojuist heb stop gezet, iTunes Match hou en voor streaming nu bij Spotify blijf….wachtend op het moment dat Apple Music met Sonos werkt en met betere muziek suggesties komt.

  24. Ik heb Apple Music een maandje geprobeerd maar ben uiteindelijk toch terug gegaan naar Napster. Ik vind Napster ideaal en snel werken. Alleen erg jammer dat zulke apps van andere ontwikkelaars niet met Siri werken. Voor de rest vind ik Napster veel overzichtelijker en makkelijker werken dan Apple Music. Afspeellijsten maken en nummers toevoegen aan afspeellijsten. Nummers downloaden voor offline afspelen.

    Een nadeel aan Napster is dat het op de macbook geen applicatie heeft en dat je dan via de website muziek moet luisteren. Hoop dat er nog wel een Applicatie komt zoals Spotify wel heeft.

  25. Ik vind Apple Music een tweederangsstreamingdienst. Heb precies hetzelfde probleem dat soms nummers niet worden afgespeeld of worden onderbroken. Daarnaast verdwijnen op mijn iPhone soms alle afspeellijsten of mijn iCloud Music Library, in enkele keren moest ik volledig uitloggen en weer inloggen (en de offline-muziek wordt dan natuurlijk gewist als je dat doet). Dat gebeurde onlangs nog op het vliegveld, waardoor ik helemaal geen muziek meer had tijdens mijn vlucht.

    Ook vind ik Apple Music traag, traag en traag. Zowel op mijn iPhone 6 als MacBook is de prestatie gewoon belabberd. Scrollen gaat niet zo soepel, je merkt dat constant iets via het Internet geladen moet worden zodra je op iets klikt, soms kun je niet meer terug navigeren omdat de vorige pagina al uit het geheugen is verwijderd, enzovoort. iTunes is een nachtmerrie geworden, alles duurt super lang, de UI reageert traag en ik heb constant ‘spinning beachballs’.

    Ik was aanvankelijk best te spreken over de aangeboden afspeellijsten, maar na twee maanden ontdek ik al niet veel nieuws meer. Van deze afspeellijsten zijn er niet zó veel en als je een bepaalde smaak hebt worden ze ook amper geüpdatet. Daar krijg je bij Spotify toch wel meer voor én je kunt daar ook naar afspeellijsten van andere gebruikers zoeken, iets wat in Apple Music volledig ontbreekt. Ook merk ik dat bij “For You” de selectie zich al herhaalt en ik krijg serieus afspeellijsten à la “Christina Aguilera love songs & ballads” en “Intro into Nicki Minaj” als voorstellen, terwijl ik nooit naar dit soort muziek luister en ik gevoeld al zeker 50 keer heb aangegeven minder van dit soort muziek te willen zien. Er gebeurt helemaal niets mee.

    Voor mij zegt dit alles wel genoeg. Ik hoop dat veel klanten zullen opzeggen zodat Apple een keihard aan de slag gaat. Dit kan gewoon echt niet.

  26. Ga weer terug naar spotify zo veel beter niet normaal gewoon. Als je een artiest wil zien moet je altijd zoeken bij spotify kan je gewoon op de artiesten naam drukken BAM je bent er. En zo heb je zo veel dingen die niet op Apple music werken.

  27. Heb mijn abonnement inmiddels ook weer stopgezet.
    Muziek begint vaak pas na een paar seconden te spelen en daarnaast vind ik Spotify toch veel gebruiksvriendelijker.
    Had het graag anders gezien!

  28. Ik blijf bij Apple Music omdat mijn eigen muziek, w.o. Prince, Beatles en allemaal vage kleintjes, makkelijk gecombineerd wordt met Apples aanbod.

    Maar beheer van afspeellijsten (en delen!) kan veel beter.

  29. Heel toevallig *kuch* start Aldi juist donderdag ook met muziek streaming (powered by Napster). Goedkoper dan Spotify, Apple en Napster zelf. Inclusief app voor iOS.

  30. Voorlopig geen Apple music voor mij. Ik speel de meeste muziek af via de Apple tv. iTunes match. Apple music nog steeds niet ondersteund. En streamen vanaf de iPhone naar Apple tv icm Apple music werkt slecht. Zolang er geen update komt Apple tv geen Apple music. Trouwens slecht dat die functie er na 3 maanden nog niet is..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.