Apple moet excuses aan Samsung prominenter publiceren

Apple moet de verklaring dat Samsung geen producten heeft gekopieerd bij de Galaxy Tab prominenter publiceren. De verklaring zit nu achter een klein linkje op de homepage van Apple UK.

apple samsung tabletsApple moet de verklaring waarin ze stellen dat Samsung geen producten heeft gekopieerd bij de Galaxy Tab prominenter op de website zetten. Apple had zodanige bewoordingen gekozen, dat het meer op een reclamespot voor de eigen producten leek, dan op excuses aan Samsung. De Britse rechter oordeelde vandaag dat Apple de verklaring binnen 48 uur moet aanpassen. De boodschap mag bovendien niet langer worden verborgen achter een linkje onderaan de homepage, maar moet prominenter op de homepage van Apple UK worden geplaatst.

In de huidige verklaring verwijst Apple naar andere rechtszaken, waarin het bedrijf wel in het gelijk werd gesteld. Apple greep de verklaring ook aan om aan de hand van quotes van de rechtbank te benadrukken dat het design van de iPad veel doordachter is dan die van de Galaxy Tab. Die zou niet beschikken over de extreme eenvoud en het coole design van de iPad. De Galaxy Tab was volgens de rechter minder cool, omdat daarbij het eenvoudige design ontbreekt en er ongebruikelijke details op de achterkant zitten. De verklaring staat sinds vorige week op de website van Apple UK en werd ook in diverse kranten gepubliceerd.

samsung apple uk website

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 14:24
Categorie Apple
Onderwerpen apple, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.