iPhoto voor de iPad uitgebracht

Apple heeft zojuist iPhoto voor de iPad aangekondigd. Het wordt een uitgebreid instrument om foto's mee te doorzoeken en te bewerken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhoto iPad foto's maken tot kalenderApple heeft zojuist iPhoto uitgebracht voor de iPad. Met de applicatie kun je al je foto’s doorzoeken en je foto’s bewerken. De mogelijkheden gaan verder dan de standaard fotobewerkingen die je in iOS 5 kunt uitvoeren. Je kan foto’s voorbeschouwen in volledig scherm en bewerken met vingerbewegingen op het scherm en multi-touch bewegingen. iPhoto ondersteunt een resolutie van foto’s tot en met 19 megapixel en is dus ideaal voor het bewerken van de 5-megapixel foto’s die je met de nieuwe iPad kan schieten.


iPhoto is voorzien van een aantal handelingen die de app voor je uitrekent. Zo heeft de app een ingebouwde mogelijkheid om de horizon recht te zetten. Verder kan je uitgebreid gebieden op de foto selecteren om dat gedeelte van een foto aan te passen. Zo kan je de kleuren, het contrast en de helderheid veranderen van de selectie die je hebt gemaakt. Ook is er een kwast voorhanden waarmee je gebieden van de foto bijvoorbeeld helderder maakt. Andere mogelijke bewerkingen zijn een foto of selectie verscherpen, verzachten, donkerder maken en er is een ‘repair’ tool die oneffenheden op de foto wegvaagt. Ook het verwijderen van rode ogen in foto’s is een optie.

Een van de leukste mogelijkheden van iPhoto is dat je foto’s in een dagboek kan plaatsen. Je kan foto’s voorzien van notities, het weer tijdens het nemen van de foto en de locatie waarop je hem nam. De gegevens kun je aanvullen met de EXIF-data achter de foto – de technische gegevens van de camera en foto. Je kan het dagboek weergeven als kalender met foto’s. Die kan je eenvoudig als map doorzetten naar de Mac, zodat je foto’s niet op de iPad opgesloten zitten.

Apple is niet voorbij gegaan aan de trends in de camera-apps op de iPad en iPhone. Zo kan je ook donkere randen aanbrengen aan je foto’s, zijn er kleurenfilters voorhanden, kan je waterkleuren aanbrengen en kan je een tilt-shift gebruiken om diepte-effect in de foto aan te brengen. Als laatst is er ook een functie die een automatische correctie doorvoert op de foto.

Downloaden: iPhoto (€3,99, ook geschikt voor iPhone)

Foto’s: Engadget

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.