suggesties voor locaties in spotlight en Apple Kaarten

Locatiesuggesties nu zichtbaar in Nederlandse Apple Maps en Spotlight

Apple Maps en Spotlight tonen nu ook interessante Nederlandse locaties in de buurt in verschillende categorieën. Denk bijvoorbeeld aan winkels, plezier en reizen. In Spotlight worden locaties in de buurt getoond, op basis van de huidige tijd.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Er is voor Nederland een nieuwe iPhone-functie bijgekomen die het zoeken naar locaties makkelijker maakt. Zowel in Spotlight als in Apple Maps vind je nu snel interessante locaties in allerlei categorieën. Denk hierbij aan tankstations, eettentjes of winkels. Handig als je op zoek bent naar een specifieke winkel.

Multitasking op de iPad in iOS 9, met iPhone.

Locaties ontdekken in Spotlight en Apple Maps

In iOS 9 is Spotlight onder handen genomen. Met een swipe naar rechts vanaf het beginscherm open je het nieuwe Spotlight. Hier kan je niet alleen zoeken naar allerlei content, maar krijg je ook Siri-suggesties. Zo geeft Siri een suggestie voor je contacten, maar ook geïnstalleerde apps. In enkele landen was er ook een Dichtbij-functie aanwezig, waar categorieën getoond werden van interessante locaties die bij je in de buurt zijn. Dit was beschikbaar in bijvoorbeeld Amerika, Duitsland, Frankrijk en China. Deze functie is nu ook in Nederland actief. Open het Spotlight-scherm en je ziet locaties bij je in de buurt, in categorieën die op dit moment relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan locaties voor een ontbijt in de ochtend.

Locaties dichtbij zoeken in Spotlight. Categorieën voor locaties in Apple Maps.

Ook in Apple Maps is deze functie nu beschikbaar. Zodra je Apple Maps opent en op de zoekbalk tikt, zie je hieronder vier categorieën staan: eten en drinken, winkelen, plezier en reizen. Door op een van deze categorieën te tikken, verschijnen er enkele subcategorieën. Bij plezier kun je selecteren op recreatie, films en uitgaan, terwijl je bij winkelen kunt kiezen voor warenhuizen, levensmiddelen en drogisterijen. Onder de categorieën vind je vervolgens de specifieke winkels met bijbehorende beoordeling van Yelp. Deze lijst met locaties is wel afhankelijk van de gegevens van Apple Maps.

Apple Maps locaties op basis van zoekterm. Apple Maps locaties in categorie plezier.

Ook tijdens het zoeken krijg je suggesties voor locaties. Typ bijvoorbeeld ‘haar’ in en je krijgt suggesties voor haarsalons, haarverwijdering, haarverlenging en laserontharing. Ook voor ‘brood’ krijg je verschillende suggesties, zoals broodjes, boodschappen en bakkerijen. Om de dichtbij-suggesties in Spotlight te kunnen zien, moet je er wel voor zorgen dat Kaarten aan staat in de instellingen. Deze vind je bij Algemeen en vervolgens kies je voor Zoek met Spotlight.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2015, 16:15
Categorie Diensten
Onderwerpen apple maps, locatie, spotlight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.