Swing Copters 2.

Swing Copters 2: game van Flappy Bird-maker is nog frustrerender

Swing Copters 2 is vandaag verschenen. De game is het vervolg op het eerste deel en is afkomstig van de maker van Flappy Bird. Bereid je dus maar voor op frustrerende momenten en verslavende taferelen.

Swing Copters 2.
De Flappy Bird-hype staat ons allemaal nog in het geheugen gegrift. De game stond bekend om het hoge frustratiegehalte en mate van verslaving, waardoor veel mensen er uren mee bezig konden zijn. Het was zelfs zo erg, dat mensen over Flappy Bird begonnen te dromen. Was jij ook zo’n fanatieke Flappy Bird-speler? Bereid je dan maar voor, want er is weer een nieuwe game van dezelfde maker. Het slechte nieuws: Swing Copters 2 is misschien nog wel frustrerender dan Flappy Bird.

Swing Copters 2: tweede deel met meer personages

Swing Copters 2 is, zoals de naam al doet vermoeden, niet helemaal nieuw. Swing Copters verscheen zo’n anderhalf jaar geleden al voor de iPhone, maar Swing Copters 2 gaat qua frustratie-gehalte nog een stapje verder. In de game verplaats je je niet horizontaal zoals in Flappy Bird, maar vlieg je verticaal omhoog. Je speelt met een poppetje met een propeller op zijn hoofd, waardoor je niet zomaar recht omhoog kan. Door te tappen vlieg je van links naar rechts verticaal de lucht in. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot, want onderweg kom je nauwe doorgangen tegen waar je tussendoor moet fladderen. Deze doorgangen worden ook nog eens bewaakt door zwaaiende hamers.

Swing Copters 2 intro. Swing Copters 2 vliegen.

Swing Copters 2 is net even een tandje pittiger dan het origineel, omdat het personage waar je mee begint een stukje sneller vliegt en als een gek van links naar rechts fladdert. Nieuw in Swing Copters 2 is dan ook dat er meerdere personages beschikbaar zijn, die allemaal hun eigen statistieken hebben. Zo laat de ene zich makkelijker besturen, terwijl de andere sneller omhoog gaat. De game bevat vijftien personages, maar om de eerste te kunnen vrijspelen heb je heel wat skills nodig. Loopt je frustratie zo hoog op, dan kun je de personages ook met geld vrijspelen.

Swing Copters 2 dood.  Swing Copters 2 met personages

Dit tweede deel is dus nog frustrerende dan het eerste deel en het oorspronkelijke Flappy Bird, dus het is oppassen geblazen voor geïrriteerde gezichten van mensen die zich in de game vastbijten. En dat is niet echt gezellig als je met je familie aan het kerstdiner zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2015, 11:02
Categorie Apps
Onderwerp flappy bird

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.