tomtom-maps-apple

‘iOS 9 laat openbaar vervoer-routes zien in Kaarten-app’

Je kunt vanaf iOS 9 een openbaar vervoer-route plannen vanuit de officiële Kaarten-app. Apple gaat een ov-functie in Apple Maps toevoegen.

iOS 9 gaat openbaar vervoer-informatie laten zien bij het plannen van een reis in de Kaarten-app. Dit vertellen bronnen aan 9to5Mac. Daarmee wordt een langverwachte functie eindelijk toegevoegd aan de Kaarten-applicatie. Op het moment staat er bij het plannen van een route enkel een apps-tabblad, maar deze leidt je alleen naar apps waarmee je op het moment wél een ov-route kunt uitstippelen. Apple zou vorig jaar al van plan zijn geweest om de ov-data aan de Kaarten-app toe te voegen, maar deze functie werd op het laatste moment geschrapt.

iOS 9 OV informatie

In bovenstaande screenshots is te zien hoe de ov-functionaliteit van Apple Maps er precies uit komt te zien. Bij het plannen van een route krijg je alle reisopties met de tram, bus, trein of andere ov-opties te zien, met daarbij hoe lang je onderweg bent en hoeveel overstappen er gemaakt moeten worden.

Apple had de vereiste ov-informatie vorig jaar nog niet op orde, waardoor de nieuwe functie langer op zich liet wachten. Inmiddels zou Apple echter genoeg vertrouwen hebben in de openbaar vervoerrroutes in de Kaarten-app, waardoor de functie in iOS 9 kan worden toegevoegd. Het is alleen nog onduidelijk of Nederland en België meteen ondersteund worden. De ov-routes werken eerst alleen in een aantal steden, waarbij de hoogste prioriteit waarschijnlijk in de Verenigde Staten ligt. Gebruikers kunnen notificaties ontvangen zodra er nieuwe steden worden toegevoegd.

Met behulp van speciale robots zou Apple ook grote gebouwen in kaart proberen te brengen. Op deze manier wil Apple de binnenkant van deze locaties ook in de Kaarten-app gaan verwerken. Het is onduidelijk of deze kaarten ook in iOS 9 worden toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2015, 17:04
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 9, kaarten, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.