shazam smartphone

Meer dan muziek: met Shazam scan je nu QR-codes en logo’s

Shazam doet nu meer dan muziek herkennen. De app laat je nu ook QR Codes en Shazam Logo's inscannen.

shazam smartphoneEen update voor de iOS-app van Shazam voegt de mogelijkheid toe om je camera te gebruiken, zodat je Shazam-logo’s en QR Codes vanuit de app kunt scannen. Richt bijvoorbeeld de camera van de iPhone op een dvd en je krijgt meer informatie te zien. De blauwe knop moet uiteindelijk alles gaan herkennen.

Je moet hiervoor posters en foto’s met een speciaal Shazam Camera-logo scannen. Deze icoontjes fungeren hetzelfde als QR Codes, die ook ondersteund worden met de update. Bij een film zie je bijvoorbeeld een link naar de soundtrack, zodat je die meteen via de iPhone kunt kopen. Het is te vergelijken met de wijnapp Vivino, waarbij je de iPhone-camera op een wijnfles richt en vervolgens meer informatie over prijs en wijnjaar te zien krijgt.

Voorlopig is de camera-optie van Shazam nog relatief beperkt, maar wie weet breiden toekomstige updates deze camerafunctie deze verder uit. CEO Riley sprak eerder over het herkennen van een pak muesli in de supermarkt, zodat je meer informatie over voedingswaarde te zien krijgt.

Op zoek naar Shazam-logo’s

Shazam-CameraVolgens de app zelf zullen deze speciale Shazam-logo’s onder meer verschijnen op posters en in tijdschriften, zodat ze ‘interactieve ervaringen, inhoud en speciale aanbiedingen’ kunnen tonen nadat je ze scant met de app.

In maart schreven we al over de nieuwe versie van Shazam, waarbij de ambitieuze plannen van de ontdek-app ineens wat beter in beeld kwamen. Dit is een eerste stap om de herkenbare blauwe knop van Shazam meer te laten doen dan het herkennen van een nummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2015, 17:46
Categorie Apps
Onderwerp shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.