Apple Maps

Apple Maps toont nu hotelreviews van TripAdvisor en Booking.com

Apple heeft Apple Maps uitgebreid met hotelreviews van TripAdvisor en Booking.com. Eerder was alleen informatie van Yelp te zien.

apple maps logoApple heeft meer hotelinformatie toegevoegd aan Apple Maps. Als je een hotel op de kaart ziet, kun je daarbij meteen de bezoekerswaardering zien en doorklikken naar meer informatie op de websites TripAdvisor en Booking.com. Het werkt op dezelfde manier als de informatie van Yelp op de kaart. Klik je op een locatie, dan zie je meteen hoeveel sterren eerdere bezoekers hebben gegeven. Klik je door, dan kom je terecht op één van de genoemde sites waar je nog meer bezoekersreviews kunt lezen.

apple-maps-hotelreviews-bookingHelaas kun je niet niet kiezen tussen TripAdvisor of Booking.com. Apple Maps bepaalt welke website de aanvullende data levert, dus heb je het meeste vertrouwen in TripAdvisor, dan zul je toch af en toe nog even zelf naar de TripAdvisor-app of -website moeten gaan. Bij de meeste hotels die we op de iCulture-redactie invoerden, kwamen vooral resultaten van Booking.com in beeld. Hotels in de VS tonen voornamelijk Yelp-reviews. Tot voor kort was Yelp de enige dataleverancier voor reviews van locaties.

Het in Nederland populaire Zoover doet niet mee, dus ook daarvoor zul je de aparte app moeten installeren.

Op de website van Apple staat Yelp voorlopig nog als enige partner genoemd. Sinds Apple Maps in 2012 beschikbaar kwam heeft Apple hard gewerkt om de kaarten beter te maken. De route-aanwijzingen en 3D-kaarten zijn beter geworden en volgens geruchten wordt ook gewerkt aan beelden op straatniveau. Wat er nog steeds niet in zit, is plannen van routes met het openbaar vervoer. De app verwijst daarvoor naar andere apps.

Lees ook: Beste iOS apps voor een hotel boeken op iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2015, 9:34
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, booking.com, hotel, tripadvisor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.