iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Hoe leuk is NL: iPad-app met bijzondere tips volgens Zoover

Hoe leuk is NL is een prachtige iPad-app van Zoover vol met leuke tips waar je een dag voor uit kan trekken in eigen land. Bij elke attractie en dagtip zie je een aantal hotels en campings om leuk te overnachten.

Hoe leuk is Nederland Zoover iPad-appEen bonte verzameling van de leukste en meest bijzondere tips van Nederland. Dat belooft de website Zoover met de iPad-app ‘Hoe Leuk is NL’. Daarin verzamelden ze 119 activiteiten waar je vermoedelijk niet zo snel op zou komen: naar een ecokathedraal, eten bij het Zwolse balletjeshuis, een anti-stresswandeling maken of de kinderen meenemen naar het overdekte Hans en Grietje-pad in Zeewolde. Hoe leuk is NL zal regelmatig haar assortiment aan tips uitbreiden.

Hoe leuk is NL hoofdmenuZoover is natuurlijk een website voor vakantiebeoordelingen en dat wordt niet verloochend in de app. Je ziet elke tip omschreven op een kaartje dat bovenop een schermvullende foto hangt. Als je er naar onder veegt kom je terecht bij op de site goed beoordeelde verblijfslocaties. Alle hotels, campings en appartementen zijn net zo beschreven en vormgegeven als de dagtips. Door het kaartje met een beschrijving en een foto om te draaien, zie je meteen contactinformatie. Bovendien kun je bij elke tip en elk verblijf de locatie op de kaart zien.

Hoe leuk is NL uitgelichtHoe leuk is NL mag dan een reclame-app zijn, de app is een feestje om te gebruiken. Hij ziet er werkelijk prachtig uit. Of je nou het menu aan de linkerkant van het scherm opent, door de hoofdpagina met tips scrollt of een kaartje omdraait: hier is veel moeite in gestoken. Het visuele hoogtepunt is misschien van het tip-kaartje naar onderen scrollen voor de verblijfssuggesties. Als je langzaam naar beneden gaat, zie je de achtergrondfoto langzaam kleur verliezen. En weer naar boven, ook meteen weer winnen. Het zou van geen waarde zijn als de interface ook niet intuïtief was, maar dat is ie wel.

Hoe leuk is NL slim filterenJe kan de dagtips per thema bekijken via het uitschuifmenu aan de linker kant van het scherm, waar je ook snel je recent bekeken attracties vindt en je opgeslagen favorieten onder een knop hebt staan. Met een knop rechtsboven trek je een menu tevoorschijn, waarmee je ook nog eens kan filteren op de prijsklasse, de doelgroep de het leuk moet vinden (van solo, tot vrienden, tot jong gezin, ouder gezin, stellen, senioren en de hele familie) en de provincie waarin het zich mag afspelen. Ook dat gedeelte van de app is doordacht: zodra je een optie selecteert, zie je de andere opties er meteen op reageren. Nee, je kan niet iets in Drenthe voor de hele familie in de duurste prijsklasse doen.

Hoe Leuk is NL is niet alleen een erg leuke applicatie met vlot beschreven en bijzondere tips, maar is ook misschien wel de mooist vormgegeven Nederlandse iPad-app die we tot nu toe hebben gezien.

Downloaden: Hoe leuk is NL? (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 14:08
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.