apple-tv-zwart

‘Geen 4K video voor volgende Apple TV’

Apple gaat bij de volgende Apple TV geen 4K video ondersteunen, zeggen bronnen. 4K heeft voor Apple te weinig voordelen en er is nog te weinig 4K content.

apple-tv-zwartDe volgende generatie Apple TV krijgt geen ondersteuning voor 4K video-streaming. Dat zeggen bronnen van Buzzfeed. Het zou te maken hebben met te weinig aanbod van 4K-content en het feit dat 4K nog niet is doorgebroken tot de meeste huiskamers. Apple heeft overigens ook nog niet laten weten wanneer er 4K-content in iTunes of op de Apple TV beschikbaar komt. Een bron zou Buzzfeed hebben verteld: “4K is geweldig, maar het staat nog in de kinderschoenen”.

Loopt Apple klanten mis door geen 4K aan te bieden? Niet meteen, want er zijn wel meer aanbieders die 4K nog niet omarmd hebben. Het is alleen vervelend voor mensen die een dure 4K-televisie hebben gekocht, in de hoop daarmee hoge resolutie-films en -series te gaan kijken. Volgens de bronnen krijgt 4K-ondersteuning bij Apple echter geen voorrang. Ze zijn druk bezig met allerlei andere uitbreidingen voor de Apple TV, waarmee ze meer waarde denken te kunnen toevoegen, zoals de onlangs aangekondigde deal met HBO Now. Mogelijk komt er ook een live tv-aanbod, waarvan Apple de hard- en software verzorgt en contentpartners voor streaming moeten zorgen.

Voor Apple levert ondersteuning voor 4K niet meteen voordelen op. Het zou bovendien veel meer dataverkeer veroorzaken. Voor consumenten betekent het viermaal zoveel bandbreedtegebruik dan bij het kijken naar 1080p-beelden. Netflix ondersteunt overigens wel 4K video, maar in beperkte mate.

Apple gaat waarschijnlijk nog dit jaar een nieuwe Apple TV uitbrengen. Mogelijk wordt de nieuwe settopbox tijdens WWDC 2015 onthuld. Volgens geruchten is de nieuwe Apple TV compacter en zit er een nieuwe afstandsbediening bij. Ook zou je er via de App Store nieuwe apps op kunnen installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2015, 22:30
Categorie Geruchten
Onderwerpen 4k, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.