Apple maakte $330 miljoen winst bij lancering iPhone 3G

Apple heeft ongeveer $330 miljoen winst gemaakt in het eerste verkoopweekend van de iPhone 3G. Hoewel de cijfers niet exact te berekenen zijn deed Fortune toch een poging.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GApple kondigde vrij snel na de lancering aan dat ze 1 miljoen iPhones hadden verkocht, maar hoeveel ze eraan hebben verdiend? Een analyse van Fortune maakt duidelijk dat er ongeveer $330 miljoen dollar kon worden bijgeschreven op de bankrekening van Apple. Daarbij is rekening gehouden met het gerapporteerde aantal verkopen van Apple, de geschatte kosten van de iPhone 3G (door iSuppli) en royalties aan de mobiele operators. Ook is de opmerking van Piper Jaffray erin meegenomen dat het 16GB-model veel beter verkocht dan het 8GB-model, namelijk in een verhouding 2 op 1.

De schatting is natuurlijk nooit exact te maken en laat ook nog enkele kosten achterwege, zoals de verpakking, overuren van personeel, transportkosten en dergelijke. Er vanuit gaande dat een operator $499 voor de 8GB iPhone en $599 voor de 16GB iPhone betaalt, zou er per telefoon een marge van respectievelijk $275 en $360 zijn gehaald. Maar nogmaals: het blijft gokken.

Via: MacNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2008, 5:57
Categorie Apple
Onderwerpen apple, cijfers, verkopen, winst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.