VirusBarrier X5 is eerste antivirus-oplossing voor iPhone en iPod touch

VirusBarrier X5 is de eerste virusscanner voor de iPhone en iPod touch. Het maakt niet uit of je een officiële of gejailbreakte iPhone hebt: VirusBarrier kan in beide gevallen scannen naar malware.

VirusBarrier X5Virussen voor de iPhone zijn er nog niet, maar toch heeft Intego als eerste een antivirus-product voor de iPhone uitgebracht. VirusBarrier X5 10.5.3 is een update van de virusscanner die al voor Mac OS X verkrijgbaar is. Nieuw is de mogelijkheid om je iPhone of iPod touch te scannen op malware. De ontwikkelaar redeneert daarbij als volgt: Apple het mogelijk heeft gemaakt om applicaties op de iPhone en iPod touch te installeren, daardoor ontstaat er een risico dat er ook kwaadaardige apps tussen zitten (ook al zit Apple er nog als poortwachter tussen). Door het jailbreaken kunnen nog meer applicaties worden geïnstalleerd, waardoor het risico nog verder toeneemt.

Exploits zijn volgens Intego makkelijk te vinden en toekomstige exploits zullen ongetwijfeld nog worden ontdekt. Met VirusBarrier X5 kun je de bestanden en applicaties op je iPhone en iPod touch scannen. Het maakt niet uit of je een officieel aangeschafte of een unlocked iPhone gebruikt. Daarvoor moet je het apparaat aansluiten op een Mac, waarna je de inhoud van de bestanden kunt scannen. VirusBarrier X5 kopieert alle bestanden naar de opstartdisk van de Mac en waarschuwt wanneer er malware of geïnfecteerde bestanden zijn ontdekt. De software kan ze daarna repareren of wissen.

Voor bestaande VirusBarrier X5-gebruikers is de upgrade naar 10.5.3 gratis, nieuwe gebruikers betalen $70. Je hebt Mac OS X 10.4 nodig om de software te kunnen gebruiken.

Meer info: Intego

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2008, 20:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, malware, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.