Pwnage Tool: voorlopig geen unlock voor iPhone 3G OTB

Het iPhone Dev Team heeft alweer een update gegeven. Voorlopig komt er geen ondersteuning voor het unlocken van de iPhone 3G OTB, wel is het straks mogelijk om de eerste generatie iPhone met firmwat 2.0 te unlocken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

BootNeuter 2.0 - iPhone Dev TeamHet iPhone Dev Team heeft weer een update gegeven. Daarin wordt toegelicht wat de reden van de vertraging is, maar ook wat we straks van Pwnage Tool kunnen verwachten. Er komt voorlopig geen unlock voor iPhone 3G OTB (out of the box, dus rechtstreeks vanuit de doos). Wanneer Pwnage Tool 2.0 uitkomt zal deze de eerste generatie iPhone met firmware 2.0 kunnen activeren, unlocken en jailbreaken. Bij de iPhone 3G met firmware 2.0 is wel een activatie en jailbreak mogelijk, maar geen unlock.


Een van de redenen voor de vertraging is dat Apple een update (b103) uitbracht, vlak voordat het Dev Team een release wilde doen. Er moest ondersteuning voor die nieuwe update worden toegevoegd. Tijdens dit uitstel werd een bug ontdekt waardoor de App Store en applicaties van derden niet naast elkaar te combineren waren op hetzelfde apparaat. Dit probleem lijkt gemakkelijk te verhelpen, maar heeft wat vreemde bij-effecten zoals het wegvallen van Wi-Fi en het verdwijnen van opgeslagen wachtwoorden van Wi-Fi-netwerken.

Het team geeft aan dat er wel voortgang is gemaakt in de baseband-unlock van de iPhone 3G, maar dat Pwnage Tool voorlopig geen unlock of BootNeuter op 3G-toestellen zal ondersteunen. Later zal er een update komen met 3G-support.

Meer info: iPhone Dev Team
Dank aan de tipgevers Dennis2, Nupa, Freek, Hans en Rick.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.