Apple maakt op 25 oktober kwartaalcijfers Q4 2012 bekend

Apple zal op 25 oktober 2012 de kwartaalresultaten van Q4 2012 bekendmaken. Er wordt gerekend op 34 miljard dollar omzet. De verkoopcijfers van iPhone 5 en iPods zullen ook worden genoemd.

kwartaal Q4 2012 appleApple gaat op 25 oktober bekendmaken hoeveel omzet en winst ze in het fiscale kwartaal van juli/augustus/september hebben geboekt. Bij dit soort conference calls wordt vaak ook bekendgemaakt hoeveel producten er zijn verkocht. Van de iPhone 5 weten we al dat er in de eerste drie dagen 5 miljoen stuks over de toonbank gingen, maar we weten niet of daarbij ook de online bestellingen zijn meegerekend die nog niet zijn uitgeleverd. Ook zijn de verkoopcijfers in de 22 extra landen niet meegerekend, zoals Nederland en België.

Verder zal het dit jaar interessant zijn om te zien hoeveel iPods Apple heeft verkocht, nu de complete line-up is vernieuwd. De verkoopcijfers van de iPods dalen al meerdere kwartalen achter elkaar.

iPod-touch-2012De bekendmaking van de cijfers staat om 2 uur ‘s middags lokale tijd gepland, oftewel 23:00 uur Nederlandse tijd. Ter referentie: vorig kwartaal maakte Apple 35 miljard dollar omzet en een nettowinst van 8,8 miljard dollar. Hetzelfde kwartaal een jaar geleden (Q4 2011) leidde tot een omzet van 24,98 miljard dollar en een nettowinst van 6,62 miljard dollar. De verwachtingen voor Q4 2012 liggen op 34 miljard dollar omzet. iPhoneclub zal verslag doen wanneer er interessante informatie uit de conference call met analisten komt.

Op de pagina Investor Relations van Apple lees je meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 9:13
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.