Samsung voegt iPhone 5 toe aan 3G-patentzaak

Samsung wil de iPhone 5 toevoegen aan een rechtszaak tegen Apple. Ook werd het verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 opgeheven.

iphone5-front-backSamsung heeft rechter Paul Grewal gevraagd om de iPhone 5 toe te voegen aan een rechtszaak tegen Apple. Tegelijk hief rechter Lucy Koh een verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 op.
Apple boekte de afgelopen maanden een overwinning op Samsung, waarbij een jury tot de conclusie kwam dat er 1.049 miljard dollar schadevergoeding moet worden betaald. Maar de zaak is nog steeds niet voorbij en daarnaast spelen er nog andere rechtszaken tussen beide bedrijven. In een zaak die Apple tegen Samsung heeft aangespannen beweert Apple dat meer dan 20 Samsung-toestellen waaronder de Galaxy S III en Galaxy Nexus patenten overtreden.

Het gaat daarbij om andere patenten dan in de zaak die Lucy Koh behandelt. Samsung heeft daarop als reactie ook weer een zaak aangespannen, gericht op de iPhone, iPad en iPod touch. Aan deze zaak wil Samsung nu de iPhone 5 toevoegen.

Samsung vindt dat ook de iPhone 5 een reeks standaard-essentiële patenten rondom 3G overtreedt. Ook worden patenten gericht op bepaalde features overtreden. De zaak bevindt zich nog in een vroeg stadium, zodat de kans groot is dat Samsung de iPhone 5 mag toevoegen. Pas tijdens een hoorzitting op 6 november wordt daarover besloten.

samsung apple tabletsSamsung boekte ondertussen al een kleine overwinning, omdat rechter Lucy Koh de verkoopban op de Samsung Galaxy Tab 10.1 heeft ingetrokken. De jury gaf in de zaak Apple gelijk, maar gaf ook aan dat de tablet van Samsung geen inbreuk maakte op Apple’s patent D’889. Er is daarom volgens Koh geen reden meer om het verkoopverbond dat op 26 juni inging, nog langer voort te zetten. Aanvankelijk weigerde Koh om het verkoopverbod op korte termijn op te heffen, omdat er nog een zitting moest plaatsvinden. In de nabije toekomst kan Koh nog een permanent verkoopverbod instellen voor andere Samsung-producten. Maar een hoorzitting daarvoor staat pas in december gepland.

Meer info:
document van Samsung (PDF)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 9:31
Categorie Apple
Onderwerpen rechtszaak, samsung, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.