Reacties voor: ‘Apple laat met iPhone nog zeker 70% van totale markt onbenut’

Er is een goedkopere iPhone nodig als Apple meer marktaandeel wil halen wereldwijd. Het toestel moet als het even kan onder de psychologische grens van 200 dollar gepositioneerd worden.
Bart Breij -

Reacties: 25 reacties

  1. Waarom zou Apple die markt willen bedienen? Een iPhone is op deze manier redelijk exclusief en een met iPhone zonder onbeperkt internet abonnement, wat vaak niet bij prepaid zit zou ik vrij waardeloos vinden (en ook afdoen aan de “iPhone ervaring”). Op zich bedienen ze goedkopere markt nu toch ook al met de iPod Touch?

  2. Ik ben het helemaal met djuri eens..
    hetzelfde als Ferrari met een goedkope auto komt.

  3. Als de mogelijkheid er is de 3gs tegen lage kosten te produceren is de kans groot dat ze dat toestel in die markten tegen een lage prijs wegzetten.

    Wat ze (imho) NIET gaan doen is een goedkope uitgeklede versie maken van een toestel, en daarmee de ervaring verdoezelen.

    Apple luistert (gelukkig) niet teveel naar de analisten, deelt de aandeelhouders zo weinig mogelijk mede, en laat hun bedrijf niet runnen door de aandeelhouders, de consument of de analist.

    Ze zouden waarschijnlijk ook de markt voor tandenborstels kunnen veroveren met de iBrush – maar dat doen ze dus niet.

  4. Ik ben content zoals het is nu.
    zoals @Djuri al aangeeft, nu is de iPhone nog “exclusief”, hoewel dit ook aan het veranderen is met alle 2dehandstoestellen die meer en meer op de markt komen…

  5. Ik wil echt niet dat apple voor 100% een monopolie positie krijgt

  6. zoals ik al eerder zij:
    NIET DOEN APPLE!
    laat de iphone exlusief zijn en zorg dat die ”bb curve fanboys” niet beginnen aan de iphone,, anders word dit ook zo een schapen merk (schapen: meelopers)

  7. @Djuri: ik had het niet beter kunnen verwoorden

    @Joedoekoe: mee eens. Misschien een ietwat opgeleukt oud model met minder geheugen. Ik vermoed dat ze hem dan net iets onder de duurdere androidmodellen prijzen. Dat zou wel slim zijn. Mits je het design, kwaliteit en gebruikerservaring waar Apple om bekend staat vast kan houden. Dan onderscheidt je je van Android.

    Maar wat moet je in vredesnaam met een prepaid iPhone? Bijna alle apps gebruiken dataverkeer. Dan heb je dus geen kont aan je iPhone als je buitenshuis bent.

    @Noah: want? Beetje een losse flodder he? Hoe zou Apple het überhaupt voor elkaar moeten krijgen om een ‘100 % monopoliepositie’ te verwerven? Er zullen altijd android diehards blijven.

  8. Geniaal om te zien dat de US maar zo’n kleine markt is. Ookal zijn ze zo vol van zichzelf.

  9. @Djuri: Wat een onzin, ik heb elke iphone gehad en ik heb nooit een abbo gehad, ik heb nu onbeperkt smsen en onbeperkt internet, volgens mij benut ik mijn gsm nog meer als nou want als ik een abbo neem dan kan ik kiezen tussen 200 smsen of 200 belminuten ofzo. Dat toch in belgie, in nederland zijn er misschien wat meer opties qua abbo, maar ik denk dat ik met mijn 2000 smsen die ik per maand stuur en mijn 500 mb die ik gebruik van mijn 2gb er voldoende gebruik van maak.

  10. @jojo: idd laat de iPhone exclusief zijn zodat niet iedereen er mee gaat rondlopen.

  11. Err, laat die markten de 3G kopen 😡

  12. Apple levert uitsluitend niche producten, tenminste tot nu toe. Het vreemde is dat het niche concept door zijn eigen succes een massaproduct is geworden. En dit zonder consessies te doen vanuit de kant van Apple, best wel knap staaltje marketing. Je produceert iets goeds waar een prijskaartje aan zit en het ‘goede’ blijkt toch belangrijker te zijn dan de prijs.

    En voor degenen die niet kapitaalkrachtig genoeg zijn voor het nieuwste type iDevice, kan altijd nog relatief goedkoop een voorgaand (‘overjarig’) product aanschaffen (al dan niet tweedehands) en dat gebeurt ook. Dus m.i. niet nodig om een goedkopere productielijn op te starten, de markt reguleert zichzelf al op deze manier! En daarbij komt dat Apple daardoor nog meer problemen met fabricage kan gaan krijgen, ze kunnen nu al de verkoop amper bijbenen…

  13. @jojo: Zo exclusief is Apple ook niet. Een iPhone is toegankelijke voor iedereen. De telefoons van Vertu, die zijn exclusief.

  14. Prop een gsm/gps chip in een iPod4 en je hebt een goedkope iPhone.
    Ik vrees alleen voor Apple dat dit zwaar ten koste gaat van de verkopen van het hi-end toestel. Want zeg nou zelf, een iPod is enorm veel bang for the buck en biedt vrijwel alles (zelfs Retina scherm en face camera) wat een iPhone4 ook heeft, voor 1/3e van de prijs. Alleen geen gsm/gps.

  15. Het gaat om marges x volumes. 1000 x 10 = 10.000 winst, 500 x 50 = 25.000 winst. Grote volumes tegen een lagere prijs vragen enorm veel inspannigen en maken switchen naar een nieuwe prouctielijn minder snel / makkelijk.

    Asymco-analist Horace Dediu en het investeringsbedrijf Oppenheimer lijden aan wishful thinking en lijken mij daarmee eerder aandelenkoersen op te drijven dan echte zinnige producten te bedenken.

  16. Apple kan gerust doorgaan met het aanbieden van iPhone’s die duurder zijn dan de gemiddelde en vaak gratis Android smartphone ‘s. De mensen die een iPhone willen kopen hem toch wel. Het is toch verbazend dat Apple in een crisistijd het voor mekaar krijgt zulke grote aantallen dure producten op de markt te slijten. Waarom zouden zich branden aan het op de markt brengen van low-cost producten. Dat kan zelfs een averechts effect hebben.

  17. Dat mensen hier de iPhone nog ‘exclusief’ durven te noemen. Van niet 1 andere telefoon zijn er zoveel verkocht dus ‘exclusief’ is wel het allerlaatste wat de iPhone is. Kwaliteit, ja, maar houd jezelf niet voor de gek door te denken dat je iets unieks hebt…

  18. iPhone Prepaid? dat gaat echt niet.. omdat de iPhone te veel MB’s gebruikt of zo iets..

  19. als je een goedkopere telefoon gaat maken krijg je net als nu met die blackberry curve. iedereen loopt ermee rond

  20. Origineel geplaatst door yannick
    als je een goedkopere telefoon gaat maken krijg je net als nu met die blackberry curve. iedereen loopt ermee rond

    En met de iPhone niet wil je zeggen??? Zelfs mijn schoonmoeder loopt ermee en dat wil HEEL veel zeggen…

  21. Marktaandeel is niet het uitgangspunt voor Apple. Je hebt voldoende afzet nodig om rendabel te zijn, en daarna wil je gewoon je winst maximaliseren en goede producten maken. Bovendien, je moeten focussen op 2 marktsegmenten ipv 1 is geen goede zaak. Zeker niet als je riskeert zo je eigen concurrent te worden.

  22. Nee, Nee, Nee en nog eens Nee!

    Prepaid? hebben vaak geen geld voor internet! dus is een smartphone veelste overdreven! + de meeste prepaid gebruikers zijn of zeer jonge mensen (moeten het nog leren) of ouderen (die geen hoge kosten willen) of in armere landen maar die lui moeten alleen bellen en sms-en de rest is nog veelste verweg!..

    nee 250% markt! maak daar met gemak maar 25% extra markt van…

    Jezus dit kan toch iedereen inzien!

  23. Origineel geplaatst door Pim BrusseeApple kan gerust doorgaan met het aanbieden van iPhone’s die duurder zijn dan de gemiddelde en vaak gratis Android smartphone ‘s. De mensen die een iPhone willen kopen hem toch wel. Het is toch verbazend dat Apple in een crisistijd het voor mekaar krijgt zulke grote aantallen dure producten op de markt te slijten. Waarom zouden zich branden aan het op de markt brengen van low-cost producten. Dat kan zelfs een averechts effect hebben.

    Ik denk dat dit vóór de Samsung Galaxy tijd nog geldde, maar nu niet meer. Android is enorm dichtbij gekomen en op sommige punten iOS al voorbij gestreefd. Tel hier
    de superspecs van de nieuwste Android phones bij op en Apple moet echt uitkijken dat er geen leegloop ontstaat. Ze kunnen niet gek veel duurder meer blijven dan de hi-end van Android.

  24. @kik,

    het is waar dat de iphone 1 van de meest verkochte telefoons is, maar dan moet je wel bedenken dat er 1 soort iphone per jaar uitkomt, en deze heel veel in het nieuws is enzo. het is logisch dat 1 bepaalde telefoon van samsung minder verkoopt dat de iphone, omdat er mischien wel honderden samsung telefoons bestaan.

  25. @Apple740: Android = heel veel merken, iOs = 1 telefoon. Dat vergelijk van iOs met android is net als destijds osx met windows; snijdt geen hout!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.