iPhone XS launch in Apple Store 2018, foto maken

Apple maakt kwartaalcijfers FQ3 2019 bekend: 53,8 miljard dollar omzet

Hoe zijn de kwartaalcijfers van Apple? Dat is af te lezen uit de zojuist gepubliceerde cijfers. Apple heeft de kwartaalresultaten voor FQ3 2019 bekendgemaakt en daarmee weten we hoeveel omzet er is geboekt met iPhones, iPads, Macs, diensten en meer.

Apple heeft de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt, die de maanden april, mei en juni 2019 omvatten. We hebben het hier over het derde fiscale kwartaal 2019, dat niet synchroon loopt met de kalenderkwartalen. Volgens Tim Cook is het Apple’s “biggest June quarter ever”, dat vooral werd gedreven door diensten, groei bij wearables en sterke performance bij iPad en Mac. Precies een jaar geleden werd nog $53,3 miljard omzet geboekt. Cook spreekt ook over een significante verbetering bij de iPhone.

Dit zijn de belangrijkste cijfers (met groeipercentages ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar):

  • Kwartaalomzet: $53,8 miljard (+1%)
  • Omzet uit iPhones: $26,0 miljard (-11,8%)
  • Omzet uit iPads: $5,0 miljard (+8,3%)
  • Omzet uit Macs: $5,8 miljard (+10,7%)
  • Omzet uit wearables, home en accessoires: $5,5 miljard (+48%)
  • Omzet uit diensten: $11,5 miljard (+12,6%)

Zoals aan deze cijfers is te zien gaat het minder goed met de omzet uit iPhones. Die krimpt namelijk met 11%. Bij andere producten zit er juist groei in, vooral bij de wearables (bijna 50% in de plus) en ook bij diensten (+12,6%) is er een stijgende lijn te zien. Er is weliswaar sprake van een recordkwartaal voor juni, maar duidelijk is ook te zien dat de omzetgroei wel wat afvlakt. Er is maar 1% groei ten opzichte van vorig jaar.

Apple Store Berlijn

Kwartaalcijfers FQ3 2019 in grafieken

Onderstaande grafieken geven de ontwikkeling in de afgelopen kwartalen weer. We werken deze zo snel mogelijk bij met de nieuwste cijfers.


Bekijk grafiek Omzet Apple.


Bekijk grafiek Omzet per productcategorie.


Bekijk grafiek Procentuele wijziging y-o-y.

Interessante weetjes uit de conference call

Vanavond kun je om 23:00 uur Nederlandse tijd meeluisteren naar een conference call, waarin CEO Tim Cook en CFO Luca Maestri vragen van analisten beantwoorden. Hoewel er regelmatig hints worden gegeven over nieuwe producten, verwachten we niet dat er echt baanbrekende aankondigingen worden gedaan. Grotere aankondigingen zullen we in een apart artikel bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.