Apple koopt Cue-app, persoonlijke assistent is mogelijke aanvulling voor Siri of Berichtencentrum

Apple heeft de app Cue overgenomen, een persoonlijke assistent die als aanvulling voor Siri en het Berichtencentrum kan dienen.

cue-iphoneApple heeft Cue overgenomen, maker van de gelijknamige persoonlijke assistent voor de iPhone. De prijs zou tussen de 35 en 60 miljoen dollar liggen. Cue stopte gisteren abrupt, wat aanleiding gaf tot speculaties. Cue was een mix van het Berichtencentrum in iOS 7, Google Now en Siri. Aan de hand van je sociale netwerk, afspraken in de agenda en contacten werd een dagschema gemaakt. Helaas is het niet meer mogelijk om de app zelf uit te proberen. Apple heeft de Cue-app weggehaald uit de App Store.

cue voorbeeld iphoneAls reactie op de overname gaf Apple het gebruikelijke commentaar, ditmaal tegen CNET: “Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans”.

In Cue kreeg je informatiepanelen te zien, die lijken op Google Now. Je had daarmee een beter overzicht over je dagindeling, waarbij behalve telefoonnummers, agenda-afspraken en e-mail ook uitnodigingen, kassabonnen, tickets en andere items aan elkaar werden gekoppeld. Cue kon bovendien meerdere online diensten aan elkaar koppelen, bijvoorbeeld Facebook, Dropbox, Twitter en Reddit. De app was gratis te gebruiken, maar wie meer wilde moest $50 per jaar of $5 per maand betalen voor een Premium-abonnement. Met de informatie van Cue kan Apple de informatie op het Berichtencentrum uitbreiden. Nu zie je daar bijvoorbeeld verkeersinformatie en reistijden, zonder dat je daarom had gevraagd. Maar Apple kan het ook gebruiken in Siri, door informatie op maat te leveren als je bijvoorbeeld vraagt wanneer je volgende afspraak is.

In onderstaande video interviewt Robert Scoble de mensen achter Cue:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 22:11
Categorie Apple
Onderwerpen apple, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.