Apple koopt 18 interface-patenten van Maya Systems

Apple heeft 18 interface-patenten gekocht van Maya Systems, een Canadees bedrijf. Het zou gaan om as-gebaseerde interfaces en het opslaan en delen van bestanden via een online systeem.

advanced_taggingApple heeft 18 patenten gekocht van Maya Systems, een Canadees bedrijf. Ze hebben te maken met “innovatieve as-gebaseerde interfacetechnologie”. De patenten zouden al in het derde kwartaal van 2012 zijn gekocht, maar het nieuws komt nu pas naar buiten via een persbericht. Er waren meerdere potentiële kopers, die de patenten uitvoerig hebben bestudeerd. Apple vond ze goed genoeg om te kopen.

Maya Systems is gespecialiseerd in de weergave van virtuele content via een gebruikersinterface met meerdere assen. Het belangrijkste product is een dienst met de naam I Am Organized. Gebruikers kunnen daarmee bestanden organiseren, bekijken en delen.

De aankoop kan meerdere dingen betekenen. Misschien wil Apple aan iCloud meer mogelijkheden toevoegen voor het opslaan en delen van documenten. Maar de interface-technologie kan ook worden gebruikt in concrete producten. Maya Systems noemt zichzelf een aanbieder van kennismanagement- en contentmanagementtechnologie, waarbij geavanceerde grafische interfaces worden gebruikt. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is gevestigd in Montreal.

Meer info: Persbericht Maya Systems (PDF)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 21:28
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.