iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 25 april 2014

Vandaag op iCulture uitspraken over de vroege ontwikkeling van iOS, de nieuwe game Bonsai Slice, Highstreet, TweetPaper en meer.

Tim Cook lunchHet is koningsnacht, dus er is een aardige kans dat je deze editie van iCulture Vandaag leest in een kroeg of een feesttent. Maar we laten ons door de jaarlijkse festiviteiten niet tegenhouden met deze dagelijkse rubriek. Iedere werkdag zetten we in iCulture Vandaag de laatste ontwikkelingen van de dag op een rij, met vandaag flink wat uitspraken van voormalige Apple-medewerkers. Zowel een oud-Safari-ontwikkelaar als een voormalig Apple-engineer deden een boek open over de ontwikkeling van iOS. Die eerste deed dat overigens met een reden: zo kon hij gelijk z’n nieuwe game Bonsai Slice promoten. Een hapje eten met Tim Cook bleek vandaag ook te kunnen, al kost dat je wel tienduizenden dollars.

iCulture

Nieuws

Apps

 • Is Acompli de volgende grote mailapp? Hij combineert in elk geval op slimme wijze je mail met je agenda.
 • Pinterest heeft nu 30 miljard pins, en heeft ook nog eens een bijzondere zoekfunctie toegevoegd.
 • KingHunt is Apple’s nieuwe App van de Week.
 • Etsy heeft een speciale app uitgebracht, bedoeld voor iedereen die verkoopt op de website.
 • Pastbook is een Nederlandse app waarmee je fotoalbums kunt afdrukken met vrienden.
 • Bonsai Slice is een nieuwe iPad-game door ontwikkelaars die eerder bij Apple en Disney werkten.

Accessoires

 • De QuickDraw Cable is een simpele Lightning-kabel met een handige magneet, zodat de kabel op zijn plek blijft liggen.
 • Vysk QS1 is een iPhone-case die op bijzondere wijze je telefoongesprekken wil versleutelen.

Rubrieken

 • iCulture Deals is vandaag, zo vlak voor Koningsdag, de aangewezen plek voor alle aanbiedingen van het moment.
 • In iCulture speelt vandaag aandacht voor EpkeZ de game, Piano Tiles, Wayward Souls en onze Game van de Week Leo’s Fortune.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Pauze Magazine iPhone iPad

 • Pause Magazine (gratis, afgebeeld) van het Nederlandse Shuffler.fm is er niet alleen meer voor de iPad. Een recente update zorgt ook voor iPhone-ondersteuning voor de app die leuke muziekinterviews en -artikelen van gevestigde muziekblogs op rij zet. Ondertussen kan je in de app ook naar de muziek luisteren.
 • De laatste update voor Rabo Bankieren (gratis) op de iPhone had niet alleen bugfixes. Lezer Joey wijst ons erop dat het vanuit de mobiele betalingsapp nu ook mogelijk is om een nieuwe pinpas aan te vragen. Ook kan je pincodes opnieuw aanvragen en de bestedingslimiet bij je rekening aanpassen.
 • Net op tijd voor de vrijmarkt uitgebracht: met Markten (gratis) op iPhone kan je markten vinden op verschillende zoekcriteria. Je kiest bijvoorbeeld uit een boekenmarkt, rommelmarkt of kofferbakverkoop. Je kan eveneens zoeken op dag en locatie. Het aanbod van markten in de app verrast ons positief.
 • Ook net op tijd voor Koningsdag is de update van de wc-vind-app HogeNood (gratis). Die is gehuld in een nieuw uiterlijk. Toont nog steeds de locaties van toiletten op de kaart en is niet vies van een beoordeling van de pot.
 • Het Nederlandse TweetPaper (gratis, afgebeeld) is een Twitter-app op de iPhone die het anders doet. De applicatie leest niet zozeer de laatste tweets in je timeline uit, maar scant je timeline op trends. De meest gebruikte hashtags van de dag, de meeste retweets van gebruikers en de meeste reacties aan anderen. Leuk idee, maar we begrijpen weinig van de interface. Overal pop-ups en kaders die in beeld schuiven zonder heldere uitleg. Terug naar de tekentafel?

TweetPaper iPhone views en statistieken

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.