Apple kondigt promoties aan, Bob Mansfield toch niet met pensioen

Bob Mansfield gaat toch niet met pensioen. Het voormalige hoofd Hardware Engineering gaat aan nieuwe producten werken. Zijn rol wordt overgenomen door Dan Riccio. Ook Craig Federighi maakte promotie.

dan riccioBob Mansfield, voormalig hoofd hardware engineering van Apple, zou eigenlijk in juni met pensioen gaan en gaandeweg zijn taken overdragen aan Dan Riccio. Maar Mansfield heeft besloten om voorlopig gewoon bij Apple te blijven. Hij zal werken aan toekomstige producten en rechtstreeks aan Tim Cook rapporteren. Dan Riccio heeft vandaag promotie gekregen en zal net als Craig Federighi als senior vice president plaatsnemen in Apple’s Executive Team.

Maar voor ons is Dan Riccio (zie foto) de meest interessante man.

Hij zal verantwoordelijk worden voor de engineering teams die de iPhone, iPad, iPod en Mac ontwikkelen. Riccio is sinds 1998 werkzaam bij Apple en werkte als vice president Product Design, een rol waarin hij bijdrages leverde aan hardwareproducten van Apple. In 2010 werd hij benoemd tot vicepresident iPad Hardware Engineering en speelde hij een beloangrijke rol in alle iPad-producten. Met een bachelors degree in Mechanical Engineering op zak ging hij eerst aan de slag bij Compaq, waar hij de mechanische onderdelen van de consumenten-pc’s van Compaq ontwierp.

Meer info: PR-bericht Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 23:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple, promotie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.