Apple wil verkoopverbod voor 8 Samsung-smartphones in VS

Apple heeft in een lijst aan de rechtbank aangegeven welke Samsung-smartphones ze in de VS willen verbieden. Het gaat om de Galaxy S, meerdere Galaxy S2's, Droid Charge en Galaxy Prevail.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Samsung-Showcase-Galaxy-SApple heeft nog maar net de overwinning in de patentzaak met Samsung op zak, of ze zitten alweer klaar voor de volgende stap. Ze hebben een lijst bij de rechtbank ingediend, van Samsung-toestellen die in de VS een verkoopverbod moeten krijgen. De jury vond dat Samsung bij de meeste van de 28 besproken producten in overtreding was, maar Apple is maar geïnteresseerd in 8 stuks. Het gaat in alle gevallen om smartphones. De volgende telefoons moeten volgens Apple van de markt worden gehaald (voorzover ze nog niet op eigen kracht zijn verdwenen).

  • Galaxy S 4G
  • Galaxy S2 (AT&T, Skyrocket, T-Mobile)
  • Galaxy S2 Epic 4G
  • Galaxy S Showcase
  • Droid Charge
  • Galaxy Prevail

In het document dat Apple bij de rechtbank inleverde, staat precies welke toestellen op welk patent inbreuk hebben gemaakt, volgens de jury. Bijna allemaal maken ze inbreuk op designpatenten, behalve de Galaxy Prevail. Maar die wil Apple toch van de markt hebben, omdat de Prevail wel inbreuk maakt op softwarepatenten (zoals tap to zoom). Vijf van de acht smartphones maken inbreuk op die softwarepatenten, terwijl er ook nog twee zijn die inbreuk maken op de ‘Trade Dress’ (het uiterlijk). Apple moet nog wel aantonen dat er onherstelbare schade optreedt als deze producten op de markt blijven. Het woord is nu aan rechter Judy Koh, die op 20 september 2012 een hoorzitting heeft gepland om een eventueel verkoopverbod te bespreken.

Het document van Apple is in PDF-vorm te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 23:04
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.