‘Apple komt met AppleCare+ voor iPad’

Apple zou volgens geruchten vanavond AppleCare+ introduceren voor de iPad: een verzekering waarbij ook schade door eigen toedoen wordt gedekt.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

AppleCare+Met de introductie van de nieuwe iPad zou Apple een verzekering op de markt brengen, zoals die er nu al in de Verenigde Staten voor de iPhone is: AppleCare+. Dat gerucht heeft MacRumors bereikt. Normaal koop je met AppleCare extra garantie en ondersteuning bij een Apple-product. AppleCare+ gaat een stap verder en biedt een verzekering als er door je eigen toedoen iets stukgaat. Het verzekeringspakket zou in de VS 99 dollar (75 euro) gaan kosten. De exacte dekking en voorwaarden zijn nog onduidelijk.


Met de introductie van de iPhone 4S afgelopen najaar, werd AppleCare+ geïntroduceerd. Voor 99 dollar krijg je een verzekering met een eigen risico van 49 dollar per schadegeval en een maximum van twee incidenten. Als je dan bijvoorbeeld je iPhone laat vallen, zorgt Apple er dus voor 49 dollar voor dat hij weer zo goed als nieuw is. Naast AppleCare+ bleef in de Verenigde Staten ook de ‘gewone’ AppleCare bestaan voor 69 dollar.

In Nederland worden AppleCare en AppleCare+ niet aangeboden voor de iPhone. We hebben wel AppleCare voor de iPad. Voor 79 euro krijg je momenteel 2 jaar garantie en ondersteuning. Of we straks ook AppleCare+ krijgen, mocht Apple dat inderdaad lanceren vanavond, is onbekend.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.