Apple klaagt Motorola aan over patentschending multitouch

Apple heeft Motorola aangeklaagd over een aantal patenten rond multitouch. Eerder klaagde Motorola Apple aan. Er lopen nu meerdere rechtszaken tussen mobiele bedrijven onderling.

multitouch iphoneMotorola klaagde onlangs Apple aan vanwege patentschending. Nu heeft Apple Motorola teruggepakt door ze aan te klagen over inbreuk op zes patenten die met multitouch te maken hebben. Motorola-toestellen zoals de Droid, Cliq, BackFlip, Devour, Charm en varianten daarop zouden volgens Apple de patenten schenden. Alle genoemde toestellen draaien op Android.

Het lijkt vooralsnog alleen te gaan om toestellen die in de VS zijn uitgebracht. De Motorola Milestone wordt bijvoorbeeld niet genoemd, terwijl dat Europese toestel vrijwel identiek is aan de Amerikaanse Motorola Droid. Apple heeft verder nog patentzaken lopen tegen Nokia en HTC.

Omgekeerd hebben Nokia, Kodak, Elan en Motorola patentaanklachten tegen Apple ingediend. Alleen Samsung blijft verschoond van aanklachten, waarschijnlijk omdat dit bedrijf veel componenten voor smartphones levert, waaronder voor de Apple iPhone.

Apple klaagt Motorola aan voor de patenten 5.379.430, 5.838.315, 6.493.002, 7.479.949, 7.663.607 en 7.812.828. Het gaat niet bij alle patenten om multitouch. Zo heeft patent 6.493.002 te maken met de weergave van statusinformatie op een computersysteem en richt 5.379.430 zich op objectgeoriënteerde systeemlocators. Motorola klaagt Apple juist aan over patenten rond applicatiebeheer van software, locatiegebaseerde diensten en draadloos e-mailen. Gesprekken tussen beide bedrijven om licentiekosten te betalen liepen vast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2010, 17:35
Categorie Apple
Onderwerpen apple, motorola, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.