iPhone heeft moeite met wintertijd: wekker gaat uur te laat af

De iPhone had vandaag moeite met de wintertijd. De wekker ging een uur te laat af en herhalende afspraken gaven ook problemen.

iphone tijdDat er een probleem was met de iPhone en wintertijd, wisten we al. In Australië deden zich eerder al problemen voor, maar de beloofde wintertijd-patch heeft Apple nog steeds niet uitgebracht. Bij de meeste iPhone-gebruikers werd de tijd vannacht netjes aangepast, maar toch ging er bij veel mensen iets mis: bij mensen die de iPhone als wekker gebruiken ging het alarm een uur later af dan gepland. Ook bij andere herhalende alarmen kan het misgaan.


De oplossing is om de terugkerende waarschuwingen opnieuw in te voeren of je wekker een uur eerder dan gewenst af te laten gaan. Wil je morgenochtend op tijd op je werk verschijnen, dan is het slim om vanavond alvast wat te testen met het verschillende alarminstellingen. Bij mijzelf werd de wintertijd pas doorgevoerd na het herstarten van de iPhone (met Vodafone-sim), ook al stond het automatisch aanpassen van de tijd bij zomer- en wintertijd ingeschakeld.

Reacties: 230 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.