‘Apple kan probleem met iPhone-nabijheidssensor nog niet oplossen’

De proximity sensor van de iPhone levert problemen op tijdens het voeren van een telefoongesprek. Volgens een Australische woordvoerster van Apple is er nog geen oplossing.

proximity sensorDe iPhone 4 heeft een probleem met de nabijheidssensor (proximity sensor): bij sommige gebruikers schakelt het scherm niet uit wanneer je de iPhone bij je oor houdt. Het gevolg is dat je onbedoeld knoppen indrukt met je wang of oor. Even leek het erop dat Apple het probleem in iOS 4.1 zou oplossen, maar het lijkt langer te gaan duren. Apple zoekt nog steeds naar een oplossing.

Door de enorme wereldwijde aandacht voor antennagate raakten andere kleine kinderziektes van de iPhone 4 wat ondergesneeuwd. Begin juni was al bekend dat een (klein?) deel van de iPhone 4’s last heeft van een probleem met de nabijheidssensor. Daardoor loopt de batterij tijdens het bellen sneller leeg en is er ongewenst contact met het scherm. Ook komt het voor dat toestellen vergeten om het scherm na een telefoongesprek weer te activeren. Steve Jobs bracht de problemen met de proximity sensor ter sprake bij de persbijeenkomst over antennagate en beloofde er in de volgende software-update iets aan te gaan doen.

Maar in iOS 4.0.1 en 4.0.2 bleef het probleem bij veel mensen bestaan. In iOS 4.1 is het ook nog niet opgelost, volgens een Australische woordvoerster van Apple, Fiona Martin. Het probleem is volgens Martin bekend, maar kan nog niet worden opgelost. Nu zijn niet-Amerikaanse woordvoerders meestal wat minder goed op de hoogte van wat er precies bij Apple in Cupertino speelt, dus er is nog hoop dat Apple morgen toch met de aankondiging van iOS 4.1 een eind aan alle problemen maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2010, 11:47
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, ios 3, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.