Apple Maps locaties beoordelen.

Waar blijft eigenlijk de beoordelingsfunctie in Apple Kaarten?

Apple wilde in iOS 14 de mogelijkheid toevoegen om zelf locaties te beoordelen en aan te bevelen in Apple Kaarten. Ook zou je foto's kunnen uploaden van locaties. Maar de uitrol verloopt nog niet erg vlot.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 22 april 2021: Apple beloofde dat je in iOS 14 de mogelijkheid zou krijgen om locaties te beoordelen met een duimpje omhoog of omlaag. Daarmee is Apple niet meer afhankelijk van beoordelingen van derden, zoals Yelp en TripAdvisor. Het idee is dat je als Apple-gebruiker zelf een duimpje omhoog geeft als je een plek leuk vindt. Maar tot nu toe wil de uitrol niet echt vlotten. In het Verenigd Koninkrijk en in Australië hebben sommige mensen de mogelijkheid al wel. In de VS is het nog steeds niet beschikbaar en in Nederland en België evenmin.

Mensen die fysiek op een bepaalde plek geweest zijn en vervolgens op een punt op de kaart tikken krijgen de mogelijkheid om een plek te beoordelen, ook wat de kwaliteit van de producten en diensten. Daarna kunnen ze met de optie ‘Add Photos to Maps’ een eigen plaatje uploaden.

Apple Kaarten beoordeling

Uit beelden die tijdens het Spring Loaded-event werden getoond, ontstaat nu de indruk dat Apple het wel verder wil gaan uitrollen – in ieder geval in de VS. Zo was tijdens de aankondiging van de iMac te zien dat je in de Kaarten-app een aanbeveling kan geven voor Joshua Tree National Park in Californië. Toch zijn ook Yelp-reviews nog steeds te zien. Dat wekt de indruk dat Apple de reviews van externe partijen (nog) niet helemaal aan de kant wil zetten. Via MacRumors.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 26 augustus 2020.


Locaties zoals hotels, restaurants, musea, winkels en meer hebben in Apple Kaarten een sterbeoordeling, om aan te geven hoe deze locatie gewaardeerd wordt. Apple gebruikt hiervoor diensten van derden, zoals Yelp. In de meest recente beta van iOS 14 is ontdekt dat Apple dit systeem gaat inruilen voor een eigen beoordelingssysteem. Apple heeft de functie nog niet eerder aangekondigd, maar is nu onverwachts opgedoken in de beta.

Apple Maps krijgt beoordelingssysteem voor locaties

Momenteel lijkt de functie nog niet voor iedereen beschikbaar te zijn en werkt het ook nog niet met alle locaties. Zodra het voor jou in de beta beschikbaar is, zie je een introductiescherm waarin het nieuwe beoordelingssysteem uitgelegd wordt. Je kan plaatsen beoordelen waar je bent geweest, bijvoorbeeld met een duimpje omhoog of omlaag. Bij het geven van een duimpje kan je nog aangeven hoe je individuele aspecten van de locatie beoordeelt, zoals de producten en de service.

Apple Kaarten locatie beoordelen in iOS 14.

Bij elke beoordeling kan je ook foto’s uploaden. Deze verschijnen dan ook voor andere gebruikers, zoals nu ook het geval is. Bij het geven van beoordelingen en het uploaden van foto’s wordt de informatie gekoppeld aan jouw Apple ID, maar je persoonsgegevens worden uiteraard niet openbaar gemaakt. Hiermee wil Apple het systeem zo betrouwbaar mogelijk maken. Ook je geschatte locatie wordt verstuurd, om ervoor te zorgen dat je alleen beoordelingen kan geven voor plekken waar je daadwerkelijk geweest bent.

Of het beoordelingssysteem wereldwijd beschikbaar komt of alleen uitgerold wordt in de VS, is nu nog niet bekend. Apple zit nog vol in de transitie van het vervangen van het kaartmateriaal. De nieuwe kaarten zijn door Apple zelf verzameld. Onlangs startte Apple al met de verbeterde kaarten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Door nu ook het beoordelingssysteem voor locaties zelf te maken, is Apple nog minder afhankelijk van diensten van derden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2021, 13:41
Bron Bron Twitter
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerpen apple kaarten, iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.