Apple: iOS verantwoordelijk voor bijna 300.000 banen

iOS heeft in alleen de Verenigde Staten voor bijna 300.000 banen gezorgd, aldus Apple op een bijgewerkte pagina.

Apple-banenDe iOS app-economie is verantwoordelijk voor 291.250 banen binnen de Verenigde Staten, aldus Apple op een bijgewerkte webpagina over werkgelegenheid. Er zou nu al 8 miljard dollar aan app-komsten zijn uitbetaald aan ontwikkelaars. In totaal zegt Apple verantwoordelijk te zijn voor 598.500 banen, waarbij niet alleen apps, maar ook andere activiteiten meetellen. Hierbij wordt uiteraard niet alleen gekeken naar medewerkers die bij Apple werken; ook ontwikkelaars die een app voor de iPhone hebben gemaakt, accessoiremakers en het koeriersbedrijf dat bestelde iPads rondbrengt worden in de rekensom door Apple meegenomen.

In totaal zouden er 275.000 iOS-ontwikkelaars geregistreerd staan bij Apple. Op vacaturesite Indeed.com worden volgens Apple ook nog eens zesduizend banen voor iOS-ontwikkelaars aangeboden. Die cijfers zijn enkel gebaseerd op de Verenigde Staten. Hoeveel iOS-banen er wereldwijd zijn vertelt Apple niet, maar met bijna 300.000 in alleen Amerika zal dit aantal indrukwekkend hoog liggen.

De pagina van Apple baseert zich losjes op een onderzoek van TechNet uit 2012. Hierin werd gesteld dat de app-economie verantwoordelijk is voor 466.000 Amerikaanse banen. 45 procent van de vacatures binnen de app-economie is specifiek op de iPhone en iOS gericht, wat resulteert in de genoemde statistieken.

Apple biedt inzage in nog een paar andere statistieken. Zo werken er bij Apple zelf 80.000 medewerkers wereldwijd, waarvan 50.250 zich in de VS bevinden. 26.000 van deze Apple’s Amerikaanse medewerkers werkt in een Apple Store. De bouw van Apple’s nieuwe campus in Cupertino moet ook nog eens 7.000 nieuwe banen opleveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 13:46
Categorie Apple
Onderwerpen apple, banen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.