Bestaande abonnees T-Mobile mogen gratis 4G-netwerk gebruiken

Alle abonnees bij T-Mobile mogen gratis het 4G-netwerk gebruiken. Wel wordt de snelheid beperkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 4G LTEZowel bestaande als nieuwe abonnees van T-Mobile die toegang hebben tot het mobiele 3G-netwerk, mogen kosteloos het 4G-netwerk gebruiken. Dit belooft de provider in een persbericht. Voor bestaande abonnees wordt echter de snelheid beperkt. Wil je de volle snelheid benutten, dan moet je een nieuw abonnement afsluiten of je huidige abonnement wijzigen. De exacte snelheidslimieten zijn nog niet bekend. Het 4G-netwerk zal voor alle abonnees wel sneller zijn dan 3G.

T-Mobile is op het moment de enige provider die de 1800Mhz-frequentie landelijk gebruikt voor 4G, wat betekent dat de iPhone 5 wordt ondersteund. KPN en Vodafone gebruiken enkel in bepaalde drukke gebieden een iPhone 5-ondersteunde frequentie. Dit houdt in dat 4G van T-Mobile landelijk te gebruiken zal zijn op de iPhone 5, terwijl je bij KPN en Vodafone geen 4G-toegang hebt buiten bepaalde locaties. De iPhone 5 is de enige iPhone met 4G-ondersteuning.

T-Mobile zegt de uitrol van het 4G-netwerk dit najaar te beginnen, beginnende bij Amsterdam en omliggende gebieden. Eerder werd beloofd dat er in 2014 landelijke dekking zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 11:07
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.