ipod wifi

Apple introduceert dit najaar iPod met Wi-Fi

Volgens Taiwanese fabrikanten kunnen we een iPod met WiFi verwachten. Deze kan je draadloos met PC of Mac synchroniseren, of muziek muziek uitwisselen zoals bij de Microsoft Zune.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipod wifi 2Volgens Taiwanese fabrikanten kunnen we in de tweede helft van 2007 een iPod met Wi-Fi verwachten. Dit heeft als voordeel dat je de iPod draadloos met een PC of Mac kunt synchroniseren. Ook zou je muziek tussen meerdere iPods kunnen uitwisselen, net als bij de Microsoft Zune mp3-speler.


De Taiwanese bronnen zeggen dat Universal Scientific Industrial (USI) de Wi-Fi-chips gaat maken voor de nieuwe iPod. Het bedrijf gaat de benodigde componenten deze maand al produceren en afleveren. Foxconn, een ander Taiwanees bedrijf, gaat de iPod net als eerdere modellen assembleren. De Wi-Fi-iPod ligt dan in het derde kwartaal in de winkel, ruim op tijd voor de feestdagen.

Apple is relatief laat met een Wi-Fi-functie, want Sony en Samsung staan op het punt een mp3-speler met ingebouwde Wi-Fi uit te brengen. SanDisk en Microsoft hebben al een draadloze mp3-speler: de Sansa Connect waarmee je draadloos muziek kunt aanschaffen bij Yahoo! Music en de Microsoft Zune, waarmee je alleen muzieknummers met anderen kunt uitwisselen.

ipod wifi

Het toevoegen van Wi-Fi heeft invloed op de batterijduur. Hier zal Apple nog een oplossing voor moeten vinden. Een ander gerucht is het feit dat Apple ook voor de iPod overstapt op een touchscreen, net als bij de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:40
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod, wi-fi
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.