Apple informeert ontwikkelaars: meeste Dev Center-diensten deze week weer online

De meeste onderdelen van het Apple Dev Center zijn vanaf deze week offline. Dat heeft Apple laten weten in een bericht aan ontwikkelaars.

iOS dev center spotlightApple heeft vandaag een mailtje rondgestuurd naar ontwikkelaars, om ze te informeren over de stand van zaken rondom het Apple Developer Center. Deze week zullen de meeste onderdelen van het Dev Center weer online zijn. Momenteel zijn video’s, de Apple Developer Forums, Bug Reporter, App Store Resource Center en allerlei andere informatie alweer bereikbaar, zo valt ook op de nieuwe statuspagina te controleren. Deze week komen de resterende diensten erbij, zoals toegang tot de licentie-overeenkomsten, TSI’s, automatisch configureren voor Xcode en het inschrijven en vernieuwen van abonnementen.

dev center update

Het Apple Dev Center ging donderdag 18 juli offline nadat er digitale inbraakpogingen waren geconstateerd, maar Apple wachtte tot het weekend om ontwikkelaars erover te informeren. Apple kan niet uitsluiten dat er persoonlijke gegevens van ontwikkelaars in handen zijn gekomen van de indringer. Security-onderzoeker Ibrahim Balic claimde dat hij de veroorzaker is van het probleem: hij probeerde Apple op 13 kwetsbaarheden te wijzen en ontfutselde daarbij ook data om te bewijzen dat het om serieuze problemen ging. Apple heeft nog niet aangegeven dat Balic inderdaad de veroorzaker is. Overigens zijn er ook twijfels gerezen of Balic wel de echte indringer is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 18:29
Categorie Apps
Onderwerpen apple, dev center, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.