Apple inclusief iPad de grootste verscheper van computers

Als tablets en de iPad worden meegeteld als portable computer, dan is Apple volgend jaar de grootste verscheper van laptop-achtigen. Dat stelt een bron uit de industrie tegenover DigiTimes.

iPad als een laptop in Jobs handenAls de iPad wordt aangezien als een computer, dan verslaat Apple HP als de grootste verscheper van draagbare computers volgend jaar. Dat zegt een bron uit de industrie tegen DigiTimes. Volgens de verwachtingen verscheept Apple maar liefst 60 miljoen iPad’s in 2012. Als daar de 15 miljoen MacBooks aan worden toegevoegd, verscheept Apple 75 miljoen draagbare computers en heeft het bedrijf uit Cupertino 25 tot 30 procent van de draagbare computermarkt in handen.

Van HP, of Hewlett Packard, wordt verwacht dat ze volgend jaar 45 tot 56 miljoen notebooks verhandelt naar de winkels. Met de iPad aangeduid als pc, was Apple vorig jaar oktober al de grootste verhandelaar van computers in de Verenigde Staten. Sindsdien zijn de verkopen van de Mac en de iPad alleen maar aangetrokken.

Het klinkt misschien wat vergezocht, maar dat is het niet perse. Steeds meer marktonderzoekbureau’s scharen de iPad namelijk in de categorie computer. In januari benoemde Canalys Apple al als derde pc-fabrikant wereldwijd, met alleen Acer en HP voor zich. Ook daarin werd de iPad meegenomen.

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 16:03
Categorie Apple
Onderwerpen computer, gps, laptop, Navigatie, notities, open street map, verkopen, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.