Apple iCam: interessant concept voor een iPhone-camera

De Apple iCam is een concept voor een iPhone-camera, bedacht door ADR Studios. Door je iPhone over de camera te schuiven zouden de twee een volwaardige camera vormen, met vervangbare lenzen.

Apple iCamDe iPhone wist de afgelopen jaren niet alleen de smartphonemarkt flink te veranderen, maar ook veel voor de digitale fotografie te doen. Zo is de iPhone 4 nog steeds de meest gebruikte camera op de fotografiesite Flickr. Designbureau ADR Studios fantaseerde over wat er nog allemaal met de iPhone kan gebeuren om het een betere camera te maken. Zij ontwierpen op basis hiervan een accessoireconcept voor een toekomstige iPhone, die ervoor zorgt dat je een lens en extra cameramogelijkheden tot je beschikking hebt.

De Apple iCam zou over een iPhone heengeschoven worden, waarna deze alles kan doen dat een gewone digitale camera ook kan. Hij zou met het touchscreen van de iPhone te besturen zijn, maar ook een aantal knoppen aan de zijkanten hebben om op te drukken. Volgens ADR Studios moet het mogelijk zijn om gewoon van lens te wisselen. Gemaakte foto’s zouden vervolgens te projecteren zijn op een nabije muur.

Dankzij de toevoeging van de iPhone zou de iCam meer dan alleen een gewone digitale camera zijn: een display aan de voorkant zorgt er bijvoorbeeld voor dat je makkelijk een zelfportret maakt, met behulp van stemactivatie van Siri. Daarnaast lijkt het ons vrij handig om foto’s van je veelgebruikte camera’s direct online te kunnen delen via iOS.

Je moet je wel bedenken dat de Apple iCam van ADR Studios een concept is. ADR Studios zegt ook geen plannen te hebben om het accessoire zelf op de markt te brengen. Interessant is het concept alleen wel: een variant van Apple of een andere accessoiremaker zou niet misstaan. Op het moment zijn er wel een aantal lenzen voor de iPhone beschikbaar, waaronder de Olloclip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 23:08
Categorieën Accessoires, Apps, iDevices
Onderwerpen accessoire, camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.