Apple stuurt iOS 5.1 beta naar ontwikkelaars

iOS 5.1 beta is beschikbaar voor ontwikkelaars, aangevuld met Xcode 4.3. De firmware zou mogelijk verbeteringen in Siri bevatten, maar die zijn nog niet aangetroffen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-5-1-betaApple heeft vannacht iOS 5.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. De betaversie heeft buildnummer 9B5117b en stelt ontwikkelaars in staat om hun apps alvast te testen in combinatie met iOS 5.1. Om dit te kunnen doen kwam er ook een nieuwe versie van Xcode beschikbaar, namelijk 4.3 beta. De iOS-update is bedoeld voor de iPhone 3GS/4/4S, alle iPad-modellen en de derde/vierde generatie iPod touch.

In de releasenotes staan een paar verbeteringen en veranderingen, maar nog geen opzienbarende zaken over nieuwe functionaliteit of verbetering van de batterijduur. Onlangs schreven we op iPhoneclub nog, dat een oplossing van de batterijproblemen op zich laat wachten.

Uit de changelog blijkt ook dat er wijzigingen zijn in Siri, Apple schrijft enkel over de (eenvoudige) dicteerfunctie. Het gaat hierbij vooral om tekstaanvulling en betere herkenning van eerdere zinnen. Van volledige toegang tot Siri via andere apps lijkt nog geen sprake, als we de wijzigingen in de changelog goed interpreteren.

Half november werd al erover gesproken dat iOS 5.1 in ontwikkeling zou zijn en meerdere Siri-verbeteringen zou bevatten, zoals de oplossing van een probleem rond tijdzonesynchronisatie. De laatste update voor het grote publiek was iOS 5.0.1.

De beschikbaar gestelde beta van iOS 5.1 verloopt op 14 januari 2012 en bevat diverse aanwijzingen voor nieuwe apparaten, inclusief een nieuwe iPhone, iPad en Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 10:43
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen firmware, ios 5, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.