Apple neemt een voormalige Pepsi-fabriek in gebruik, waarschijnlijk voor auto-project.

Apple huurt voormalige Pepsi-fabriek, waarschijnlijk voor auto-project

Apple heeft een oude Pepsi-fabriek in gebruik genomen in het Californische Sunnyvale. Waarschijnlijk gebruikt Apple de fabriek voor haar geheimzinnige auto-project.

Apple neemt een voormalige Pepsi-fabriek in gebruik, waarschijnlijk voor auto-project.

Apple heeft een industrieel gebouw in gebruik genomen, dat duidelijk niet bedoeld is om kantoren in te vestigen. Waarschijnlijk wil Apple de voormalige Pepsi-fabriek gebruiken voor het geheime auto-project. De voormalige fabriek staat in Sunnyvale, een stadje in Silicon Valley, vlakbij de bestaande kantoren van Apple.

Fabriek voor verdere ontwikkeling Apple Car

Het totale oppervlak van de fabriek bedraagt bijna negenduizend vierkante meter en Apple blijkt de fabriek sinds november vorig jaar in gebruik te hebben. Deze informatie komt nu pas aan het licht. Apple wil de fabriek behouden zoals hij is en gaat geen verdere bouwwerkzaamheden uitvoeren. Ze wilden zoals gebruikelijk niet reageren op vragen van de media.

Voorheen werd de fabriek gebruikt door Pepsi, maar sinds 2013 staat het pand leeg. Het gaat om een magazijn-achtige fabriek met deuren voor vrachtwagens aan de achterkant. Sunnyvale is bovendien geen onbekend terrein voor Apple, want Apple wil graag een futuristisch kantoor in deze Californische stad.

Het auto-project van Apple is omhuld door mysteries. Onlangs liet Tim Cook nog hints vallen dat het project nog in de onderzoeksfase lijkt te zitten, terwijl hij later aangaf dat het ‘nog lang kerstavond zal blijven’. Daarmee bedoelde hij dat we nog lang zullen moeten gissen wat nu eigenlijk de plannen zijn van Apple rondom nieuwe producten. De huur van deze nieuwe fabriek lijkt erop te wijzen dat Apple een ruimte zoekt om producten te testen die groter zijn dan de gemiddelde MacBook of iPhone. Het zou daarbij kunnen gaan om een eigen elektrische auto.

Overigens hebben Pepsi en Apple een overeenkomstig verleden, want John Scully was in 1977 de jongste CEO van Pepsi ooit. In 1983 kaapte Steve Jobs hem weg bij Pepsi om bij Apple aan de slag te gaan met de vraag of hij liever suikerwater wilde blijven verkopen of de wereld wilde verbeteren. John Scully bleef tot 1994 CEO bij Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2016, 8:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, fabriek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.